Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marte Figenschau
Foto: Jozo Cabraja/ kolektiff

To tap for Beachjentene, men er videre i VM

Norge måtte se seg slått 2-0 og 2-1 av henholdsvis Danmark og Nederland i onsdagens VM-kamper.

Beachjentene endte dermed som nummer tre i sin gruppe, og går videre til hovedrunden. Der er Brasil neste motstander kl. 13.00 torsdag.

Danmark - Norge
Kampen mot Danmark startet jevnt, med et solid norsk forsvar bakover. Danskene vartet dog opp med gode målvaktsredninger, og selv om de norske jentene kom til gode sjanser slet de med å sette ballen i mål i den første omgangen. Danmark vant denne 21-10.

Etter hvilen åpnet den kinesiske himmelen seg og bød på styrtregn og pause i kampen. Den andre omgangen startet jevnt, men også denne var preget av en del stolpe- og bomskudd. Danskene stakk av med poenget også i denne omgangen, med stillingen 15-8. 2-0-tap i dagens første kamp var dermed et faktum.

Kampfakta
VM i Beachhåndball - gruppespill
Pingtan, Kina
Danmark - Norge 2-0 (21-10, 15-8)
Norges toppscorer: Ine Grimsrud - 6 poeng
Danmarks toppscorer: Mathilde Bisgaard Johansen - 16 poeng

Se fullstendig kamprapport

Nederland - Norge
Etter et surt tap mot danskene var det et revansjesugent norsk lag som møtte opp til dagens andre kamp mot Nederland. Kampen startet jevnt med gode målvakter som stod fram på begge sider. Lagene fulgte hverandre tett hele omgangen som endte med stillingen 18-18. Norge satte ballen først i mål og stakk dermed av med første poeng.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. Nederland hadde et lite overtak, med gode målvakter i mål og effektivt angrepsspill. Norge lyktes med å sette opp spesialist Mari Stensrud i gode situasjoner, men Nederlenderne var for sterke. En målrik andre omgang ender 32-20.

Kampen endte 1-1 etter fulltid, og det måtte dermed shoot-out til for å avgjøre hvem som stakk av med seieren. Nederland var mest effektive da det gjaldt, og vant til slutt kampen 2-1.

Kampfakta
VM i Beachhåndball - gruppespill
Pingtan, Kina
Nederland - Norge 2-0 (21-10, 15-8)
Norges toppscorer: Mari Stensrud - 20 poeng
Nederlands toppscorer: Anna Buter - 20 poeng

Se fullstendig kamprapport

Les mer om VM i Beachhåndball
Les mer om Beachjentene