Mari Stensrud ble Norges toppscorer mot Hellas.

To strake tap for jentene i Kina

Norges beachjenter spilte fredag sine to siste kamper i hovedrunden i VM, mot henholdsvis Hellas og Tyskland.

I fredagens første kamp møttes Norge og Hellas til dyst på bane 4 i Pingtan i Kina.
Første halvdel av første periode var jevn, og lagene fulgte hverandre til stillingen var 8-8. Deretter dro grekerne ifra, og vant første periode med god margin.
Andre periode forløp relativt likt som den første, bortsett fra at det var Norge som dro ifra mot slutten, og vant andre periode. Dermed måtte også denne kampen avgjøres med shoot out!

Også denne ble svært jevn, men til slutt var det Hellas som trakk det lengste strået og gikk seirende ut av shoot out, og dermed seirende ut av kampen.

Kampfakta
VM i Beachhåndball - hovedrunde gruppe 2
Pingtan, Kina
Norge - Hellas 1-2 (20-24, 21-16, 12-14)
Norges toppscorere: Mari Kirkeby Stensrud - 16 poeng
Hellas' toppscorer: Eleni Ioanna Kerlidi - 25 poeng

---

I fredagens andre kamp var Tyskland Norges motstander. Her begynte det med tre raske scoringer fra Tyskland, men deretter fant Norge flyten, og var på det meste oppe i en seks poengs ledelse. Tyskland kom litt tilbake mot slutten av første periode, men Norge tok første stikk.
Fra start i andre periode var det Norge som kjørte på, og de gikk raskt opp i en komfortabel ledelse. Tyskland jobbet på, og i det femte spilleminuttet utliknet de til 8-8. Deretter ble det 10-10, 12-12 og 14-14 før tyskerne dro ifra, og tok en fem poengs seier i andre periode.
Igjen måtte kampen avgjøres ved shoot out. Denne gangen var Norge uheldige, og satte én ball over mål før den neste ble reddet av Tysklands målvakt. Dermed vant Tyskland shoot out'en, og kampen totalt sett.

Kampfakta
Norge - Tyskland 1-2 (24-22, 18-23, 4-8)
Norges toppscorere: Cornelia Bielenberg Haugen - 14 poeng
Tysklands toppscorer: Amelie Möllmann - 21 poeng

---

Nå blir det plasseringsspill for beachjentene våre, som lørdag klokka 0330 norsk tid møter USA i første plasseringskamp. Uavhengig av resultat i denne kampen, skal de avslutte med en kamp klokka 1000 lørdag formiddag. Beste mulige plassering for Norge er 9. plass.