Norway vs Japan, 24TH IHF WOMEN'S JUNIOR (U20) WORLD CHAMPIONSHIP 2024 NORTH MACEDONIA, Skopje, North Macedonia, 20. 6. 24, Mandatory Credit © Jure Banfi / kolektiff
Det ble tøft for de norske jentene i kampen mot Danmark.

Tap i siste gruppespillkamp

Norge leverte en god andreomgang, men det danske forspranget ble for stort. Det endte til slutt med tap 25-33.

Før dagens kamp, hadde både Norge og Danmark vunnet sine to foregående kamper mot Kinesisk Taipei og Japan. Denne kampen skulle derfor avgjøre hvem som vant gruppen.

Danmark kom best i gang og tok tidlig føringen, og ledet 7-1 etter fem minutter. Det skulle gå seg til for de norske jentene, som etter hvert løste det bedre fremover i banen, men danskene var likevel et hakk sterkere. Halvveis i omgangen var stillingen 13-6.

Det var perioder hvor de norske jentene spilte jevnt mot de danske, men de klarte aldri helt å hente inn forspranget. På et tidspunkt var Norge kun fire mål bak med stillingen 15-11, men en periode med måltørke for de norske jentene førte til at danskene dro ifra igjen. Skuddbom og feil fra Norges side gjorde at Danmark økte ledelsen, og til pause var stillingen 22-12.

Etter pausen spilte lagene jevnt. Norge hevdet seg både fremover og bakover i banen, og hadde mye fint målvaktsspill. Halvveis i omgangen var stillingen 27-17.

Det store danske forspranget var det lite å gjøre med, men de norske jentene spilte en god omgang. Andreomgangens resultat ble 11-13 i norsk favør. Likevel endte det med dansk seier, forspranget var for stort, og stillingen ble 33-25.

Juniorjentene møter Ungarn til første kamp i hovedrunden i morgen, søndag 23. juni. Kampstart er 16.15, og kampen kan ses på YouTube eller Viaplay.