Marie Mjøs
Marie Mjøs ble kåret til banens beste spiller i kampen mot Kinesisk Taipei.

Storseier i første VM-kamp for Juniorjentene

Det gikk litt trått i starten av kampen, med de norske jentene hentet seg fint inn og vant til slutt 35-18.

Juniorjentene (LK04) er samlet i Nord-Makedonia for å spille verdensmesterskap i U-20. Norge er i gruppe med Danmark, Japan og Kinesisk Taipei. I dag var det sistnevnte som stod på motsatt side av parketten.

De taiwanske jentene var kjappe i beina og hang godt med, og det var jevnt de første ti minuttene av kampen. Juniorjentene kom ofte til gode målsjanser, men Kinesisk Taipei hadde en god målvakt bakerst i banen.

I midten av omgangen dro Juniorjentene litt ifra, og ledet en periode 8-5. Et par upresise pasninger gjorde at de norske jentene ikke dro mer ifra, og det var jevnt de neste minuttene. Det skulle likevel snu de siste syv minuttene. Juniorjentene var sikrere i avslutningene og pasningene, og til tross for et par reduseringer fra Kinesisk Taipei, stod det 17-11 til pause.

I andreomgang vise de norske jentene sterk løpevilje, og pasningene satt bedre. Men målvaktene stod godt i begge ender av banen, og ti minutter inn i omgangen stod det 22-14. Juniorjentene økte sakte, men sikkert ledelsen, og halvveis hadde de opparbeidet seg en solid timålsledelse på 26-16.

Juniorjentene fortsatte det gode spillet gjennom hele andreomgang. Solid forsvars- og målvaktsspill førte til mange gode kontringer. De vant til slutt kampen 35-18.

LK04 spiller neste kamp i gruppespillet i morgen, 20. juni, klokken 18:00. Da møter de Japan. Kampen kan ses på YouTube eller Viaplay.