Norway vs Japan, 24TH IHF WOMEN'S JUNIOR (U20) WORLD CHAMPIONSHIP 2024 NORTH MACEDONIA, Skopje, North Macedonia, 20. 6. 24, Mandatory Credit © Jure Banfi / kolektiff
Kadija Mårdalen kom inn og reddet flere 7-meterkast mot Sør-Korea. Her fra en tidligere kamp i VM.

Beste kamp i mesterskapet!

Sør-Korea kom best i gang i tirsdagens hovedrundekamp i VM, men med solid laginnsats vant Norge 33-22.

Med to seire og ett tap i innledende runder, tok de norske jentene seg greit videre til hovedrunden i VM. Mandag møtte de tøff motstand i Ungarn, og tapte med fem mål, mens i tirsdagens siste hovedrundekamp var Sør-Korea motstander.

Det var Sør-Korea som kom best i gang, og hadde tempoet inne fra start.
De var oppe i en tomålsledelse, men så satte Norge fart - og så seg aldri tilbake.
De jobbet seg opp, scoring for scoring, utliknet til 6-6, og så 10-10, før Norge til pause var foran på 15-12.

I andre omgang scoret riktignok Sør-Korea omgangens første mål, men så satte Norge de tre neste. På det meste var Norge 11 mål foran, noe som også ble sluttdifferansen. Seier 33-22, og muligens Norges beste kamp så langt i mesterskapet.

Norge ender med det som nummer tre i sin gruppe i hovedrunden. De to beste i gruppa går til kvartfinaler, mens de øvrige lagene spiller plasseringskamper om femteplass og videre.

Onsdag er det hviledag for våre jenter, før de på torsdag gyver løs på plasseringsspillet. I første kamp, møter Norge laget som blir nummer tre i hovedrundegruppe fire. Denne gruppa er foreløpig helt åpen, før de to siste kampene spilles senere tirsdag kveld.

Norges første kamp i plasseringsspillet blir torsdag 27. juni kl. 1530 mot Montenegro.

Kampene kan du se på YouTube eller Viaplay.