Marielle Martinsen var sentral i seieren mot USA.

Norsk seier i åpningskampen i VM

Beachjentene startet mesterskapet på best mulig måte etter at USA ble beseiret 2-0 i VM-åpningen.

Beachjentene er disse dager i Kina hvor de spiller VM i Beachhåndball. I Norges gruppe finner vi USA, Danmark og Nederland, hvor det var førstnevnte som var dagens motstander.

Norge kom godt i gang i første kamp, med Marielle Martinsen og Marte Figenschaug som de fremtredende spillerne. 8-5 var stillingen etter halvspilt omgang, hvor alle de norske målene var scoret av de to nevnte.

En del amerikanske bom og feil gjorde at Beachjentene kunne øke ytterligere. Norge dominerte og vant første omgang 22-12, og ledet dermed 1-0 til pause.

Etter hvilen var det flere norske spillere som viste seg fram i begge ender av banen. Martinsen fortsatte storspillet, mens Ine Grimsrud og Cornelia Haugen kom inn og lagde flere poeng for Norge.

USA hadde våknet etter en svak første omgang, og ledet store deler av den andre omgangen. Til tross for dette hevet Norge seg mot slutten av kampen og vant andre omgang 25-20. Beachjentene vant til slutt 2-0.

I morgen venter to kamper for Norge. Klokken 04.20 møter de Danmark, mens Nederland står for tur 11.30. Kampene ser du på Viaplay.