Republic of Korea vs Norway, 24TH IHF WOMEN'S JUNIOR (U20) WORLD CHAMPIONSHIP 2024 NORTH MACEDONIA, Skopje, North Macedonia, 25. 6. 24, Mandatory Credit © Jure Banfi / kolektiff
Juniorjentene kunne juble for seier mot Montenegro. Her fra en tidligere kamp i mesterskapet.

Juniorjentene storspilte mot Montenegro

LK04 møtte Montenegro til første plasseringskamp i VM, som endte med norsk storseier 42-27.

Juniorjentene (LK04) er nå i Nord-Makedonia og spiller U20-VM. Etter en andreplass i gruppespillet ventet to tøffe kamper i hovedrunden, som endte med to poeng for Norge. Deres siste kamper er plasseringskamper, hvor de kjemper om 9. plassen i mesterskapet.

Montenegro åpnet med kampens første scoring, men de norske juniorjentene tok raskt igjen og kom i føringen. De spilte jevnt i starten, men slapp aldri Montenegro nærme nok til utligning. Etter ti minutter lå de norske jentene foran 6-4.

Utover i omgangen hadde Norge god kontroll og fortsatte å øke ledelsen. Inn i omgangens siste ti minutter sendte Marie Mjøs juniorjentene foran med ni mål. Før omgangens slutt økte de norske jentene ledelsen med ytterligere ett mål, og det stod 24-14 til pause.

I starten av andre omgangen knappet Montenegro litt innpå og reduserte den norske ledelsen med to mål. Men juniorjentene, med sine kjappe ben, kontret seg tilbake i en timålsledelse og økte deretter ledelsen til 33-19 etter halvspilt andreomgang.

De norske jentene hold Montenegro unna scoring i åtte minutter før de fikk sitt femte mål i omgangen med rett over ti minutter igjen. LK04 hadde på sin side scoret ti mål i omgangen.

Inn i kampens siste ti minutter reduserte Montenegro igjen med to mål og kom bak 24-36, men det var lite de kunne gjør for å stoppe de norske jentene. Juniorjentene kom igjen foran med 14 mål og økte med ytterligere ett like før slutt.

Juniorjentene er med det videre i kampen om 9. plass i U20-VM. Den siste plasseringskampen spilles fredag kl. 13.00 mot Tyskland. Mesterskapets siste kamp er også Juniorjentens siste kamp som lag.