Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 LM06 samling oslo foto claus dalgaard hansen 640 360.jpg

Fine dager for U-gutta i Oslo

Det yngste landslaget på guttesiden (LM06) gjør seg klare for sitt første mesterskap – EM i august.

U-gutta (LM06) var samlet i Oslo sist helg.

- Vi ønsker å gi spillerne ro. Derfor har vi de 16 navnene som skal spille EM i Montenegro i august klare. Dette handler om langsiktig utvikling, ikke Robinson-tilstander – hvor noen stemmes inn og andre ikke kommer med, sier trenerteamet Jørgen Laug, Rasmus Hauge og Kristoffer Froestad.

I tillegg til å lede U-gutta har trioen også ansvar for det kommende 2008-2009-landslaget, hvor kartleggingen er i full gang.

Det er imidlertid ikke bare av hensyn til de som kommer med denne gangen, men også av hensyn til de som ikke kommer med, at uttaket til sensommeraktiviteten ble offentliggjort allerede midt i juni. De som ikke tas ut får nå mulighet til å planlegge sin fysiske trening gjennom sommeren, slik at de kan forberede seg på årene som kommer.

Og nettopp fysisk trening er et område som må vektlegges, forteller talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen, som selv har stor erfaring med yngre landslag fra Danmark.

- Jeg ser stor forskjell på treningsintensiteten i hallen og i styrkerommet. De guttene skal lære å presse seg selv ytterligere når de løfter vekter, slik at treningen deres blir mer effektiv. Hvis noen av spillernes eldre lagkamerater leser dette, så har jeg en bønn til dem om at de i hverdagen kan være med på å motivere yngre gutter til å legge enda mer energi i løftene. Det er ikke nok bare å være der, sier Dalgaard-Hansen, og legger til følgende om årgangen:

- Det er en generasjon med mange forskjellige typer. Mange håndballfaglige styrker. Gledelig er det også at det er stor bredde, ikke minst blant de høyrehendte bakspillerne, hvor konkurransen er ekstremt stor, og hvor vi til og med i 35-troppen blir nødt til å utelate spillere med stort potensial. Det kan være vanskelig for spillerne å stå i akkurat nå, men det er meget, meget gledelig for norsk håndball, sier Dalgaard-Hansen.

- Denne sommeren blir det flest spillere fra den eldste årgangen, 2006. De er generelt sett lengst fremme akkurat nå, og samtidig er det – dessverre – et resultatpress på U18-EM, hvor et godt resultat kan kvalifisere årgangen til både U19-VM og U20-EM. Det jobber vi naturligvis for.

Guttene skal imidlertid huske at det kommer flere sjanser, påpeker Dalgaard-Hansen.

- Vi ønsker rent strategisk å gi flere enn 30 spillere i en generasjon sjansen for å delta i mesterskap. Derfor vil våre øyne i sesongen 2024-2025 være ekstra oppmerksomme på de som ikke kommer med denne gangen, og på 2007-erne – som sakte, men sikkert vil innhente 2006-ernes forsprang, utdyper talentsjefen.

Mer om U-gutta (LM06)