Norway vs Japan, 24TH IHF WOMEN'S JUNIOR (U20) WORLD CHAMPIONSHIP 2024 NORTH MACEDONIA, Skopje, North Macedonia, 20. 6. 24, Mandatory Credit © Jure Banfi / kolektiff
Nora Rosenberg (t.h.) spilte en solid kamp og ble Norges toppscorer med seks mål.

Femmålstap mot Ungarn i hovedrunden

Det ble tøft for Juniorjentene i første kamp i hovedrunden. Tross mye godt spill, endte det med tap 26-31.

Juniorjentene (LK04) havnet på andreplass i gruppespillet, og møtte dermed førsteplassen fra en annen gruppe, og attpåtil regjerende europamestre, Ungarn.

Juniorjentene startet kampen godt og kom til gode sjanser fra start, og det var jevnt mot Ungarerne. De norske jentene skulle likevel brenne en del sjanser, og møtte en god målvakt i det ungarske målet. Til gjengjeld hadde Norge også en målvakt som vartet opp med flere flotte redninger. Etter ti minutter var stillingen 3-3, men Ungarn tok deretter føringen og økte ledelsen til 10-5 etter halvspilt omgang.

Inn mot pause var det periodevis mye godt norsk spill. De ungarske jentene løp imidlertid mye og var gode i ankomstspillet sitt, noe som gjorde det vanskelig for Juniorjentene å ta igjen forspranget. Ungarn økte ledelsen ytterligere, og til pause stod det 18-11 til Ungarn.

Etter hvilen var det Ungarn som fikk best start, og gikk fort opp i en timålsledelse på 22-12. Norge spilte jevnt med de hvitkledde, men det store forspranget fra første omgang stod. De norske jentene hadde mange gode aksjoner og viste tidvis veldig fint spill. Halvveis ut i omgangen var stillingen 27-18 til Ungarn.

Til tross for at de norske jentene vant den siste perioden, ble Ungarn et hakk for sterke i dagens kamp. Kampen endte med et tap for Juniorjentene, og sluttresultatet ble 31-24. Alt i alt var det en god prestasjon av de norske jentene mot de regjerende europamesterne.

På tirsdag, 25. juni, møter Juniorjentene Sør-Korea til andre kamp i hovedrunden. Kampen starter kl. 15.45 og kan ses på YouTube eller Viaplay.