Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF logo med tekst

Alle reglementer m.v. er oppdatert foran ny sesong

Reglementer, bestemmelser og retningslinjer er nå oppdatert foran sesongen 2024/25.

Fra sesongen 2024/25 utvides regelen om bruk av avkastsirkel som har vært benyttet i REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og NM senior til også å gjelde for 2. divisjon og NM junior.

Videre er følgende intensjonsvedtak gjort av Forbundsstyret:

Intensjonsvedtaket fra FS våren 2023 om avvikling av mulighet for partnerklubber i 1. divisjon er utredet videre, og Forbundsstyret har etter innstilling fra fagavdelingene gjort vedtak om at ordningen erstattes med en forenklet utlånsordning.

Det er vedtatt at en ny forenklet utlånsordning innføres og erstatter partnerklubber i 1. divisjon fra og med sesongen 2025/26. Allerede inngåtte avtaler vil løpe ut avtaleperioden, mens ingen nye partnerklubbavtaler mellom klubber med lag i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon vil godkjennes.

Intensjonen med en forenklet utlånsordning er å kunne gi unge spillere i REMA 1000-ligaen fortsatt muligheten til å få matching på 1. divisjonsnivå, selv om det ikke lengre vil være tillatt med partnerklubber i 1. divisjon.  

Detaljene i utlånsordningen vil bli informert om til aktuelle klubber tidlig høsten 2024.

Forbundsstyret har videre etter innstilling fra fagavdelingene, gjort et intensjonsvedtak om at aldersgrensen for seniorspill endres fra 16 til 17 år, gjeldende fra og med sesongen 2025/26.

Motivasjonen for vedtaket er å få flere til å stå lenger i håndballen blant gjennom:

  • Mindre press på 15/16-åringene kanskje gjør at de spiller lengre.
  • Overgang til videregående skole gjør at spillere får tilhøre sitt miljø ett år til før de splittes. Det kan gjøre at de står lenger i håndballen da 1. klasse på videregående er en brytningstid hvor flere dessverre slutter med håndball.
  • Senioraktiviteten blir yngre og yngre, dette tiltaket gjør at de noe eldre kanskje vil spille lenger.
  • Det er et sosialt aspekt med å spille lenger med spillere på egen alder og beholde laget lenger.
  • Progresjon på belastning i forhold til skader.

Det skal fortsatt være dispensasjonsmuligheter for regional kampaktivitet på lik linje som i dag. Målet er ikke å legge ned miljøer eller begrense aktivitet.

Se sidene Lov, reglement og bestemmelser for detaljert informasjon.