5. plass for Rullestollandslaget

Rullestollandslaget beseiret Ungarn 7-3 og tok med det 5. plassen i turneringen i Lyon.

Lørdag skulle plasseringene i 6-nasjoners turneringen i Lyon avgjøres, hvor Rullestollandslaget spilte om 5. plassen mot Ungarn.

Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, men ingen av lagene klarte å sette ballen i mål. Etter ti minutter måltørke satte Ungarn den første ballen i mål, og fem minutter etter satte Norge sin første. Lagene gikk til pause på stilingen 2-2.

Etter hvilen kom Norge best i gang, og satte tidlig omgangens første scoring. Omgangen var preget av flere stolpeskudd, men Rullestollandslaget klarte også å sette flere av skuddene i mål.

Begge lagets målvakter vartet opp med gode redninger, i en kamp med relativt få scoringer. Norge dro til slutt seieren i land og vant 7-3, og tok dermed 5. plassen i turneringen. Denne plasseringen fikk laget også i fjor.

- Vi tar med oss knallgodt forsvarsspill og at det stemmer bedre for oss i angrep. Det er deilig for oss å avslutte helgen med en seier etter det som ble en litt tung dag i går. Vi er stolte over at vi klarer å omstille oss og fokusere godt på denne kampen, sier hovedtrener Susanne Utgård.

Mangfold- og inkluderingsansvarlig Benedicte Fjeldberg har vært med landslaget i Lyon denne helgen:

- Dette har vært en opplevelsesrik helg som jeg tar med meg i mitt videre arbeid som ansvarlig for rullestolhåndball i Norge, forteller Fjeldberg.

Nå venter finalekamper før en bankettmiddag for alle lagene i kveld, noe laget og trenerteamet gleder seg til.