Anna Vyakhireva Vipers
Anna Vyakhireva spilte en god kamp for Vipers.

Vipers videre til sluttspillfinale

Vipers fortsatte sin imponerende rekke, og beviste at de nok en gang har «alt» å gjøre i en sluttspillfinale.

Tirsdag kveld tok Larvik imot Vipers på hjemmebane i Jotron Arena i den andre semifinalen i REMA 1000-ligaen for kvinner. Det første oppgjøret endte med 11-måls seier til Vipers. Muligheten for en tredje semifinale 18. mai var med andre ord til stede, om enn i teorien.

Vipers var kanskje storfavoritt også i tirsdagens oppgjør, men Larvik hang godt med det første kvarteret. Etter femten minutter spill var stillingen 7-9.

Deretter raknet det litt for Larvik. Noen feil. Noen bomskudd. Noen kostbare parallelle utvisninger.

Den andre halvdelen av den første omgangen viste Vipers hvorfor nettopp de er et av verdens beste håndballlag. De viste tålmodighet i forsvaret og satte god fart framover. Mens Larvik scoret to mål de resterende minuttene, scoret Vipers 11. Stillingen til pause var 9-20.

Larvik hang igjen greit med i i alle fall deler av den andre omgangen. De fikk satt hverandre bedre opp og gjorde mindre tekniske feil, men var aldri i nærheten av en seier. Kampen endte 25-39. Vipers er finaleklare!

I den andre semifinalen var det Storhamar som vant første stikk (27-25). Hvem Vipers møter i finalen 21. og 24., eventuelt også 27. mai, avgjøres kanskje allerede i morgen (onsdag 15. mai). Dersom det blir behov for en tredje semifinale mellom de to, spilles denne 18. mai.