Arendal 20240224.
Storhamar jubler for seier etter andre semifinale for kvinner i NM i håndball mellom Storhamar og Sola i Sør Amfi.
Bildet er fra en tidligere kamp.

Storhamar til e-cup-finale etter eventyrlig comeback

Storhamar er klare for søndagens finale i EHF European League, takket være en enorm opphenting mot Nantes.

Lørdag kveld spilte Storhamar semifinale mot franske Neptunes Nantes i EHF European League Final4 i Graz.

Storhamar scoret kampens første da Anniken Obaidli satte inn en syv-meter. Det skulle ta tid før hedmarkingene igjen var i føringen, men etter fem minutter utlignet kanten Tina Abdulla for Storhamar til stillingen 2-2.

Anniken Obaidli sto fram for hjemmelaget i starten av kampen, og signerte tre scoringer av Storhamars fem første. Det var imidlertid Neptunes Nantes som lyktes best med sitt angrepsspill, slik at de ledet 9-5 etter 20 minutter.

Neptunes Nantes fullførte omgangen med en 7-meter-scoring av Tamara Horacek i det siste sekund, og stillingen var 12-16 til pause.

Andre omgang startet ganske likt som den første, med viktige scoringer fra Anniken Obaidli som holdt håpet om finaleplass i live for Storhamar.

Så løsnet det for de gule og blå!

Storhamar tettet firemålsledelsen til bare ett mål på noen få minutter. Da det var to minutter igjen av kampen lå Storhamar med ett mål under, men med en spiller i overtall.

Guro Nestaker scoret til 27-27 i det 59. spilleminutt, og Nantes tok en time-out.

I det neste angrepet gjorde Nantes en kjempefeil, og Guro Nestaker scoret igjen, denne gangen med et presist langskudd i åpent mål. Dermed 28-27, og dette var første gang siden åpningsminuttet at Storhamar var i føringen.

Nantes misset igjen i sitt siste angrep, og Storhamar spilte klokken ut med ballen i hendene. Stillingen ble dermed til slutt 28-27 til Storhamar.

Den strålende avslutningen på kampen gjør at Storhamar spiller finale i Graz søndag. Den har avkast kl. 18.00, og motstander er CS Gloria 2018 BN fra Romania.