Gullfeiring

Nesten for Aalborg, men Barca vant

To nervepirrende kamper for Aalborg ga sølv i årets Champions League til Barthold og Bjørnsen.

Final4 er semifinaler og finaler i Champions League. Også i år var Lanxess Arena i Köln stedet for den store begivenheten som avslutter sesongen 2023/24.

Den første semifinalen lørdag var mellom Aalborg med Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen på laget og Magdeburg der Christian O'Sullivan er lagkaptein. Aalborg kan skilte med en sølvmedalje fra 2021, mens Magdeburg er regjerende mester fra forrige sesong.

Det ble en tett og jevn kamp der lagene fulgte hverandre som skygger. De vekslet på ledelsen helt til kampens siste minutt da Aalborg skaffet seg en tomålsledelse som holdt hele kampen ut. Christian O'Sullivan måtte se de siste 17 minuttene fra tribunen etter å ha bli tildelt rødt kort.

Finalist i CL
Svogrene Bjørnsen og Barthold kunne juble for finale i årets Champions League.

I den andre semifinalen tok Kiel med Harald Reinkind og Petter Øverby mot regjerende mester Barca. Det ble turneringens minst spennende kamp med resultat 15-9 til spanjolene til pause. Og bedre gikk det ikke etter hvilen, for ved full tid viste tavla 30-18.

Finaledagen startet med bronsefinalen mellom de to tyske i Lanexess Arena med 20.000 på tribunen. Kiel var tydelig revansjesugne og tok ledelsen fra start. Deretter bare økte de utover i omgangen til 23-14 til pause. Christian O'Sullivan ble nok en gang sendt på tribunen og måtte se den andre omgangen fra tilskuerplass. Magdeburg reduserte ledelsen angrep for angrep, men kom alrdi nærmere enn tre mål bak. Ved full tid var resultatet 32-28 til Kiel.

Foran finalen var det stor stemning i arenaen da artisten Anastacia opptrådte før kampstart. Dika Mem åpnet ballet for Barca og skaffet dem en ledelse - men bare for en kort stund. Halvveis ut i omgangen var danskene ajour og lagene fulgte hverandre tett, noe pauseresultatet 15-15 viste. Andre omgang fortsatte på samme viset, og da omgangen ebbet ut sto det 31-30 til Barca på tavlet. Men Allborg var tildelt et frikast fra ni meter, og Mikkel Hansen har scoret fra tilsvarende posisjon tidligere. Men denne gangen traff ballen tverrliggeren, og Barca kunne juble for sin tolvte seier i Champions Leauge.

Det var en skuffet Aalborg-gjeng som gikk av banen etter å ha vært så nær, så nær og kjempet hardt i begge kampene. Kristian Bjørnsen noterte fire scoringer, mens Sebastian Barthold fikk to i finalen. Legenden Mikkel Hansen scoret åtte mål i sin siste klubbkamp og avslutter karrieren uten det eneste han manglet: gullet i Champions League.

Melvyn Richardson ble kåret til den mest verdifulle spilleren i turneringen.