Trondheim 20240529.
Kolstad vinner tredje og siste finale i sluttspillet i håndball mot Elverum i Kolstad Arena.
Kolstad sikret seieren i sluttspillet i Rema 1000-ligaen etter nok en spennende kamp mot Elverum.

Etter tre jevne kamper tok Kolstad seieren

Den tredje finalekampen ble tett til siste slutt, men Kolstad sikret seieren etter ekstraomganger 34-30.

Etter en ellevill kamp i den andre finalen, tok Elverum seieren etter fire ekstraomganger og sørget for en tredje finale. Onsdag kveld var det klart for det tredje og siste finaleoppgjøret i sluttspillet i REMA 1000-ligaen, hvor Kolstad tok imot Elverum i Trondheim.

I Kolstad Arena var det ingen scoringer de første 2,5 minuttene, men så smalt det fra Elverum og Tobias Grøndahl. Kolstad kom like bak med utligningen og tok så ledelsen. Før ti minutter spilt kom Kolstad foran 4-2. De hvitkledde kom målet nærmere mot hjemmelaget, men Kolstad beholdt tomålsledelsen inn i omgangens siste ti minutter.

De rødkledde økte ledelsen til 12-9 og økte ledelsen til fire mål med rett over fem minutter igjen av omgangen. Elverum rotet det til i et par av angrepene sine, og med scoring i åpent mål fra Vetle Eck Aga kom Kolstad foran med fem mål. Morten Nergaard stod stødig i Elverum-målet og i en overtallsperiode reduserte gjestene til 11-14. Rommet på tre mål ble stående til pause, hvor Kolstad lå foran 15-12 etter halvspilt kamp.

Elverums Simen Søgaard under tredje og siste finale i sluttspillet i håndball mellom Kolstad og Elverum i Kolstad Arena.
Simen Søgaard scoret seks mål mot Kolstad i det tredje finaleoppgjøret.

Fra pause reduserte Elverum med ett mål, men Kolstad var på og slapp ikke gjestene nærmere. Elverum hadde muligheten til å komme ett mål bak ved flere anledninger, men like før halvspilt førsteomgang kom de endelig hakket nærmere på 18-19. Bare minutter senere kom utligningen til 21-21, før Simen Søgaard kontret inn ledelse for første gang siden starten av kampen.

Inn i kampens siste ti minutter var det høyt tempo og begge lag kjempet for seieren. Kolstad tok over ledelsen på 25-24 og kom inn i en overtallsperiode, men Nergaard stoppet de fra å komme opp i en tomålsledelse. På andre siden stoppet også Kolstad gjestene fra å komme til utligning, og de lå foran med ett inn i kampens siste tre minutter. Da økte hjemmelaget ledelsen til en tomålsledelse, men Sørgaard kom med en kjapp redusering.

Etter bom fra Kolstad kom Grøndahl så med utligningen, og med rett over minuttet igjen av kampen tok Christian Berge timeout. Hjemmelaget fikk ikke scoringen de trengte i det siste angrepet, og da fikk Elverum sjansen. Børge Lund tok timeout for å sette opp de siste tretti sekundene av kampen, men heller ikke Elverum fikk sikret seieren i sitt siste angrep. Det var da klart for to ekstraomganger i Kolstad Arena.

I første ekstraomgang var det Elverum som satt den første scoringen, men Sander Sagosen satte utligningen like etterpå. Kolstad fikk straffe, og samtidig hinket Magnus Abelvik Rød av banen. Sigvaldi Gudjonsson satte straffen og sendte Kolstad foran med ett, før hjemmelaget i neste angrep snappet ballen og Gudjonsson scoret i åpent mål og sørget for 29-27 rett før ekstraomgangens slutt.

Kolstads Sigvaldi Bjorn Gudjonsson under tredje og siste finale i sluttspillet i håndball mellom Kolstad og Elverum i Kolstad Arena.
Sigvaldi Gudjonsson stod frem for Kolstad og scoret seks mål i det tredje finaleoppgjøret.

Andre ekstraomgang startet med redusering fra Elverum, og det ble tildelt et rødt kort til Kolstad. I det neste angrepet fikk Kolstad igjen straffe, og Gudjonsson var sikker fra syv meter. Magnus Søndenå kom kjapt med reduseringen, men på andre siden holdt Kolstad seg foran med to mål med scoring fra Gabriel Setterblom. Med bare to minutter igjen på klokka kom det en bom fra Elverum, og Kolstad hadde muligheten til å komme foran med tre mål. Igjen benyttet Gudjonsson muligheten han fikk, og sendte de rødkledde foran 32-29. Elverum ga alt, men i de siste minuttene var det lite de kunne gjøre og Kolstad fikk nærmest fri bane til å øke og spikre seieren. Det endte til slutt 34-30 i Trondheim.

Kolstad er med det vinnere av finalen i REMA 1000-ligaen og stikker av med en plass i Champions League i neste sesong, mens Elverum tok sølvmedaljen.

Tobias Grøndahl, som spilte sin siste kamp for Elverum, sa dette om tapet i sluttspillfinalen:

– Det er ordentlig tungt. Vi spiller oss fortjent til muligheten etter ordinær tid, men vi møter verdensklassespillere over hele linjen. Jeg er stolt og fornøyd med gjengen, sier han.