Elverum 20240525.
Endre Langaas feirer etter håndballkampen i sluttspillet mellom Elverum og Kolstad i Terningen Arena i Elverum.
Endre Langaas og Elverum er fortsatt med i kampen om gullet etter en ordentlig slitekamp i det andre oppgjøret.

Elverum kjempet frem et tredje finaleoppgjør

Etter 80 minutter med drama i Terningen Arena endte det med seier 41-40 til Elverum etter ekstraomganger.

I sluttspillfinalen for menn i REMA 1000-ligaen er det Kolstad og Elverum som kjemper om gullet. I det første oppgjøret, som ble spilt i Trondheim, kom hjemmelaget best ut fra start, men Elverum kjempet seg inn i kampen. Etter en jevn første finale, var det Kolstad som stakk av med seieren 30-28. Lørdag kveld tok Elverum imot Kolstad i Terningen Arena til den andre finalekampen.

Kolstad kom tidlig i ledelse på bortebane. Elverums tekniske feil ble straffet av Kolstad, som kontret seg til en firemålsledelse på 6-2. Etter sitt andre mål fulgte en måltørke på over fem minutter for Elverum, men den ble brutt med scoring fra Kassem Awad og reduserte rommet til tre mål.

Fra Trondheim hadde de rødkledde tatt med seg fart, for like før halvspilt omgang kontret Sigvaldi Gudjonsson inn sitt femte mål og sendte Kolstad foran 9-3. Gjestene kom deretter syv mål foran, før Elverum reduserte igjen. Inn i kampens siste ti minutter kom Elverum bak 8-13. De rødkledde holdt det oppe lenge, men da det tikket mot omgangens slutt reduserte Elverum igjen til fire mål. Bare sekunder før omgangens slutt kontret Elverum inn en siste scoring og sørget for at det stod 14-17 til pause.

Kolstad startet andre omgang med å øke ledelsen til fire mål. Gjestene økte deretter med ytterligere ett mål i løpet av omgangens første ti minutter. Tobias Grøndahl var ikke klar for at dette skulle bli hans siste kamp for Elverum, så med både straffescoring og spillemål reduserte han og Elverum til 20-24. Kolstad viste styrke i de neste angrepene og forsvarsspillet i undertall og kom foran med syv mål.

Lydnivået stod i taket i Terningen Arena da Kolstad tok timeout med ti minutter igjen av omgangen, da Elverum hadde redusert til 23-27. Fra timeout snapper Elverum ballen og reduserer med nok et mål, men Simen Lyse satte en kjapp scoring og sendte Kolstad foran med fire mål igjen. Like før det vippet over i kampens siste fem minutter suste det skudd og scoringer i begge ender av banen, og Elverum kom to mål bak.

De siste tre minuttene ble jevne. Kolstad landet en tremålsledelse med scoring fra Simen Lyse, men Elverum svarte med to raske scoringer og kom ett mål bak med under minuttet igjen. Det ble blåst mot Kolstad i deres siste angrep og Elverum hadde 15 sekunder på å utligne. Med bare sekunder igjen ble det straffe til Elverum. Grøndahl satte straffen sikkert mot Torbjørn Bergerud og sendte lagene til ekstraomganger med utligning til 32-32.

Tobias Schjølberg Grøndahl under håndballkampen i sluttspillet mellom Elverum og Kolstad i Terningen Arena i Elverum.
Tobias Grøndahl storspilte på hjemmebane mot Kolstad, med ni straffescoringer og to spillermål.

I første ekstraomgang var det jevn til siste slutt, men Elverum fikk inn en scoring i siste sekund og kom foran 35-34 før den andre ekstraomgangen. Elverum startet de fem nye minuttene med å øke til en tomålsledelse, men reduseringen kom kjapt fra Sander Sagosen på andre siden. Elverum holdt seg ett mål foran inn i det siste minuttet, men måtte spille det siste minuttet med en mann mindre. Kolstad utlignet, men Elverum scoret i siste sekund til 38-37. Målet sjekkes av dommerne og de dømmer skritt på Antonio Serradilla Cuenca, som gjør at det stod 37-37 etter to ekstraomganger.

De to lagene gjorde seg da klare for to nye ekstraomganger i Terningen Arena. I tredje ekstraomgang åpnet Kolstad med scoring og kom ett mål foran, men Elverum hentet det inn og tok så ledelsen like før slutt. I de to siste angrepene stod både Morten Nergaard og Torbjørn Bergerud stødig i mål, hvor sistnevnte hentet frem dobbeltredning like før slutt.

Den fjerde ekstraomgangen ble like jevn som de tre foregående, og flere av spillerne kjente på at det var en lang kamp. Med minuttet igjen lå Elverum foran med ett, men Kolstad utlignet til 40-40. Med fem sekunder igjen av ekstraomgangene var det igjen Grøndahl fra syv meter mot Bergerud. Grøndahl sendte av gårde en ball som suste forbi Bergerud og sørget for seier 41-40 til Elverum.

Kolstad og Elverum skal med det møtes til en tredje finalekamp i sluttspillet i REMA 1000-ligaen. Den kampen spilles onsdag 29.mai i Kolstad Arena.