Katrine Lunde i mål for Vipers
Katrine Lunde ble fortjent kåret til kampens beste spiller etter å ha stoppen nesten halvparten av skuddene hun ble servert.

Vipers seiret på hjemmebane!

Vipers leverte en god kamp på hjemmebane, og det endte med en seksmålsseier mot slovenske Krim.

Lørdag tok Vipers Kristiansand mot Krim Mercador Ljubljana i Aquarama Kristiansand. I en sesong der det tidvis har lugget i Champions League, leverte det norske laget varene på hjemmebane, og beseiret Krim 29-23.

Vipers fikk en glimrende start på kampen. Bakerst reddet Katrine Lunde det meste, og hjemmelaget hadde stort tempo i ankomstspillet. Krim hadde kun en enkelt nettkjenning i løpet av de første åtte minuttene, og måltavla viste 7-1.

Krim fikk etter hvert orden på forsvarsspillet, og Barbara Elisabeth Arenhart var en levende vegg mellom stengene. Det løsnet også fremover for bortelaget, og like etter førsteomgang halvspilt hadde de utlignet stillingen. Begge lag stod med ni scoringer.

Det var jevnt den siste delen av omgangen, men etter en god avslutning kunne Vipers gå til pause med en knepen ledelse. Det stod 14-12 i Kristiansand da kampen var halvspilt.

Vipers startet godt etter sidebyttet, og doblet ledelsen sin tidlig i omgangen. Krim kviknet til også i denne omgangen, men klarte ikke å tette ledelsen slik de gjorde i den første omgangen. Da en halv omgang gjenstod var stillingen blitt 22-19.

Bortelaget kjempet for utligning, men kom aldri nærmere enn to mål. Bakerst var Lunde glimrende, og bidro stort til at Rosatrøyene kunne beholde ledelsen hele veien ut. Anført av en strålende Jamina Robers økte Vipers ledelsen de siste minuttene, og hjemmelaget kunne juble for seksmålseier da dommerne blåste for siste gang. Kampen endte 29-23.

Vipers spiller sin neste kamp i Champions League søndag 21. januar mot gruppeleder Team Esbjerg. Kampen starter kl. 16.00 og kan følges på handball-kanalen.tv.