Storseier for Sola i EHF European League

Det ble en festkveld for Sola mot rumenske CSM Targu Jiu i European League. Kampen endte 40-29.

Lørdagens møte i Stavanger Idrettshall var Solas tredje kamp for sesongen i EHF European League. Rumenske CSM Targu Jiu var motstander. Sola søkte seier etter tap i forrige kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari, mens rumenerne sto uten poeng før dagens kamp.

Starten var formidabel for Sola sin del. Martine Wolff scoret først for hjemmelaget. Videre fortsatte Sola med å vise sin klasse, og hadde 9-2-ledelse etter ti minutter spilt.

Bortelaget hevet seg noe i perioden som fulgte. Sola-trener Steffen Stegavik tok sin første time-out etter en periode der CSM Targu Jiu hadde knappet inn Solas åttemålsledelse til fem.

Det var likevel aldri tvil om hvem som skulle gå seirende ut av kampen. Bortelaget hadde flere tekniske feil, og var også sårbare defensivt. Sola kjørte skikkelig fra i de siste 10 minuttene av omgangen, og ledet med 13 mål på CSM Targu Jiu, da stillingen var 23-10 til pause.

Sola startet også bra i andre omgang med å score tre kjappe mål. Altså lik start som i første omgang, der Sola fortsatte det bra spillet, og hadde full kontroll.

På det meste ledet Sola med hele 18 mål, men en del slurv gjorde at forspranget sank ned til 10. Trener Steffen Stegavik var ikke fornøyd og viste frustrasjonen sin til jentene i en time-out.

Like fullt: Et velspillende Sola-lag hadde full kontroll denne lørdagen, og vant komfortabelt 40-29. Dermed står de med to seire og ett tap i EHF European League så langt.

Neste kamp i European League for Sola er 3. februar, borte mot samme motstand, CSM Targu Jiu, med avkast klokken 16.00.