Kristin Venn satte standarden med seks mål på like mange forsøk i den første omgangen mot Vác.

Storhamar beseiret Vác i EHF European League

Storhamar fulgte opp med ny seier turneringen da ungarske Vác ble beseiret 35-17 i søndagens kamp.

Lynraske Kristin Venn på Storhamars venstrekant spurtet inn mål etter mål fra start mot ungarerne.

Det sto 6-1 da Venns fjerde mål presset Vác til timeout etter sju minutters spill. Hun fortsatte med solide avslutninger og hadde seks scoringer på seks forsøk i den første omgangen.

Bakerst hos Storhamar nektet Olivia Lykke Nygaard stadig Vác scoring gjennom hele kampen, og satte i gang raske angrep. Hun ble kåret til banens beste spiller etter kampen.

Det var typisk for kampen etter drøye kvarteret, da Tina Abdula la på til10-4. Først ble skuddforsøket hennes reddet, men så snappet hun ballen fra to ungarske spillere og scoret.

Vác var ukjent for Storhamar, som er tilbake i EHF European League denne sesongen. Det ungarske laget har deltatt i samtlige fire utgaver av turneringen. Gjestene har imidlertid en elendig statistikk, med tap i åtte av ni bortekamper før turen til Hamar.

For Storhamar har gruppespillet startet på best mulig måte, med seier både borte og hjemme. Mens det i Danmark mot Nykøbing ble ettmålsseier, var det mot Vác utover i 2. omgang bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli mot frustrerte ungarere.

Mathea Enger fløy inn i sluttminuttene og laget 34-17, da Storhamar hadde scoret dobbelt så mange mål som gjestene.

De to beste lagene i gruppa går videre til kvartfinalene i mars.

Storhamar spiller sin neste kamp i turneringen søndag 20. januar kl. 16.00, borte mot Podravka. Kampen sendes på handball-kanalen.tv.