Sola-supportere jubler under Final8 i Arendal

Sola tapte mot sterk motstand

Sola måtte se seg slått 28-32 av sterke ungarere i Stavanger Idrettshall søndag.

Søndag ettermiddag var det klart for en ny Europa League-kamp for Sola, der ungarske Motherson Mosonmagyarovari var motstander. Begge lagene vant sine første kamper i gruppespillet sist helg. Sola-trener Steffen Stegavik har, ifølge Solas egen hjemmeside, utropt ungarerne til gruppefavoritter.

Starten var jevn, der bortelaget ledet med ett mål etter ti minutter. Deretter rykket det ungarske laget ifra, og Sola tok en time-out. Steffen Stegavik ga hjemmelaget sitt instrukser for å sikre et bedre forsvarsspill, samt bli mer kyniske i det offensive spillet.

Omtrent fem minutter senere var det bortelaget som tok en time-out med en tremålsledelse. En fin avslutning fra Camilla Herrem i det siste minuttet før pause minket ungarernes ledelse til tre. Stillingen til pause var 13-16 i favør Motherson Mosonmagyarovari.

Bortelaget var først til å score i andre omgang, og starten var like jevn som i første omgang, der begge lag vekslet på å sette målene.

Sola holdt trykket oppe, men et sterkt forsvar og bra spill av det ungarske bortelaget gjorde det vanskelig for hjemmelaget å hente inn ledelsen. Halvveis inn i andre omgang tok Sola sin andre time-out, på et tidspunkt hvor de lå under med seks mål.

Etter en god Sola-periode krympet ledelsen til tre mål, og da tok Mosonmagyarovari sin andre time-out. Mot slutten viste bortelaget størst effektivitet, og sørget med det for å dra i land en 32-28-seier.

Neste kamp i Europa League for Solas del går klokken 18.00 lørdag 20. januar, mot romanske CSM Targu Jiu. Den spilles i Stavanger Idrettshall.