Jana Knedlikova briljerte mot Esbjerg med elleve scoringer søndag ettermiddag. Her fra en tidligere kamp.

Vipers seiret over Esbjerg i returoppgjøret

Vipers ledet gjennom hele kampen og tok til slutt seieren 37-32 over Esbjerg i Champions League.

Søndag ettermiddag var det klart for Vipers sitt returoppgjør mot Esbjerg i Champions League, denne gangen i Danmark. I den forrige kampen tok Esbjerg en knepen seier 38-37 over det norske laget. Vipers lå på en foreløpig 5. plass i gruppespillet etter ti kamper, med ni poeng.

I returoppgjøret var det Vipers som tok føringen på bortebane. De åpnet med kampens første scoring fra Anna Vyakhireva, men Esbjerg svarte rask med to scoringer og gikk i ledelse. Det tok ikke lang tid før Vipers kom seg tilbake i føringen og lå foran 5-3 etter seks minutter. Etter ti minutter økte Vipers ledelsen til en tremålsledelse, før Sunniva Næss Andresen og Jana Knedlikova scoret på hver sin kontring og sendte Vipers foran 11-6.

Etter halvspilt omgang hadde Esbjerg begynt å hente inn ledelsen til gjestene og kom seg to mål bak. Vipers økte igjen ledelsen til 13-10 med scoring av Jana Knedlikova fra straffemerket. I omgangen siste to minutter traff Vipers på alt i angrep, samtidig som forsvaret og Katrine Lunde i mål sørget for å stoppe Esbjerg sine forsøk på mål. Dette sørget for at Vipers ledet 21-15 til pause.

Ut fra pause beholdt Vipers flyten fra første omgang og fortsatte å øke ledelsen. Like etter det hadde gått fem minutter kom gjestene ti mål foran på 28-18, og da så Esbjerg seg nødt til å ta en timeout. Fra timeout reduserte de rødkledde ledelsen med to mål, men Katrine Lunde stod i veien for å minke ledelsen noe mer og Vipers kom igjen ti mål foran like før halvspilt omgang.

I den siste halvdelen av andre omgang fant Esbjerg et nytt gir og minsket rommet opp til Vipers fra ti mål til syv. Inn i kampens siste minutter kom de hakket nærmere på stillingen 30-35, men Vipers holdt det oppe og lot ikke Esbjerg komme nærmere enn det.

Vipers beholdt femmålsledelsen til kampens slutt og tok seieren 37-32 i returoppgjøret i Esbjerg.

Den neste kampen for Vipers i Champions League blir mot Zaglebie Lubin, som spilles lørdag 3. februar klokken 18:00.