Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Oppsal
Eira Aune er en av de sentrale spillerne på Oppsal.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Oppsal vil at Oslo igjen skal få et medaljelag

I år er det 20 år siden et Oslo-lag tok medalje i serien. Det vil Oppsal gjøre noe med. Om noen år.

I siste kamp i REMA 1000-ligaen tok Oppsal skalpen til Molde på bortebane og sørget således for at nettopp Molde har tre poeng opp til Oslo-laget for å ta fra dem den siste sluttspillplassen. Men Oppsal har mer hårete mål enn å karre seg til sluttspillet.
Inn blant de fem beste i løpet av de to neste årene lyder målsettingen, men trener Henrik Wilhelmsen tenker heftigere enn som så.

- Det er 20 år siden Nordstrand tok medalje (bronse i serien, gull i sluttspillet) - og er siste Oslo-lag som har greid det. Oppsal har vært offensive siden Vigdis (Holmeset), Linn (Jørum Sulland - fysisk trener) og jeg kom inn i februar 2022. Det er bedre å sette målsettingen litt for høyt enn litt for lavt. Da har vi noe å strekke oss etter.

- Hvordan skal dere bli det nye storlaget i Oslo?

- Klubben jobber godt på alle områder og har tatt flere steg de siste sesongene. Det er fin interesse rundt laget. Mot Aker kom det 1000 tilskuere og mot Sola 800. Vi er i et område hvor det er mulig å få til noe, og vi hører folk si at nå er det gøy å gå i hallen igjen. Det er på tide at Oslo får til noe igjen på klubbnivå. Tenk på alle de gode spillerne området har fostret: Stine i Nit/Hak, Silje, Sanna, Linn, "Karo" og Reistad i Stabæk, Nora og Breistøl i BSK pluss flere.

- Det koster vel å bli et medaljelag?

- Vi har et fint fundament med jenter som legger ned en vanvittig jobb. Og så må vi selvsagt kjøpe litt, men vi snakker ikke om et nytt Kolstad, presiserer Wilhelmsen, som kan glede seg over at den tidligere Oppsal-jenta Eira Aune før denne sesongen vendte tilbake etter tre år i Silkeborg.

- Medaljelag? Det er et hårete mål, men jeg er enig med Henrik. Jeg synes at Oslo trenger å få opp et lag i teten. Oslo burde være mer ettertraktet, fordi det er Oslo. I stedet har det vært litt motsatt, og de beste har dratt til de "øde" plassene, sier Eira.

- Skal vi komme så høyt, er det noen som må putte penger i kassen. Det handler om økonomi, og målet må henge sammen med klubbens økonomi, sier den nøkterne playmakeren, som har godt selskap av Karoline Lund høyt på toppscorerlisten. Den tidligere København-spilleren har banket inn 91 (22 straffer).

- Hva er årets mål?

- Som nyopprykket lag er det å komme til sluttspillet. Og så hadde vi mål om å komme til Final8, men vi måtte trekke oss fra kampen mot Storhamar på grunn av korona. Det var kjedelig.

Arikkelen fortsetter under bildet.

Oppsal - Follo
Fra Oppsals kamp mot Follo. 
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Men kjedelig er det ikke når Eira er i aksjon. Hun har scoret 87 rene spillemål. Bare toppscorer Maja Furu Sæteren i Larvik har flere. I tillegg har Eira hele 76 assist. Det er ikke rart trener Wilhelmsen henter godordene frem fra vokabularet.

- Eira er en av hærførerne våre og er en fin bidragsyter både på og utenfor banen. Hun er også en utrolig god duellspiller, har god håndballforståelse, overblikk, tempo, er en fin lagspiller og er i tillegg jordnær. En fantastisk fin jente å ha i gjengen.
Egentlig skulle 26-åringen ikke ha vært i Oppsal denne sesongen, men fortsatt i Silkeborg. Kontrakten med danskene gikk ikke ut før etter denne sesongen. Egentlig.

- Det er flere grunner til at jeg kom hjem. Der nede var jeg helproff. Det var spennende de to første årene å få testet den livsstilen. Men når håndballen får så mye å si for livet ditt, påvirker det også det mentale. Spiller du en dårlig kamp, tenker du mye på det fordi det er det eneste du har. Jeg ønsket en annen hverdag, forklarer Eira, som nå har fått familien og kjæresten tettere på - og jobb i etterforskningsavdelingen i Oslo-politiet.

"Etterforskningen" av Oppsals svakhet første halvdel av sesongen ga dette svaret:

- Vi har brukt desemberpausen på å prøve å utvikle forsvarsspillet. Vi scorer mye - ofte 30 mål - men det hjelper jo lite når vi slipper inn like mange. Nå skal vi lage avtaler som passer den enkelte spillertypen, avslutter Eira Aune.

Onsdag 24. januar får vi se om Storhamar kommer til å merke noe til det.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.