Trondheim 20231129.
Kolstads keeper Torbjørn Bergerud etter Champions League-kampen i håndball mellom Kolstad og Aalborg i Trondheim Spektrum (18-29).

Kolstad-tap etter tett kamp mot Kiel

Kolstad gjorde en kjempekamp, men det holdt akkurat ikke mot gruppelederen Kiel.

Kiel - Kolstad 26-25:

Onsdag kveld spilte Kolstad sin tiende EHF Champions League-kamp høsten 2023, denne gangen mot gruppeleder Kiel. Kolstad beseiret dem 34-30 i det første oppgjøret i høst.

Det startet lovende da Gabriel Setterblom scoret kampens første for Kolstad etter to minutter. Trønderne sto godt i forsvar i starten, og først etter åtte minutter kom en baklengs, etter scoring fra Kiels norske linjespiller Petter Øverby.

Tempoet i starten var skyhøyt, med raske overganger, kontringer og høy intensitet fra begge lag. Stillingen var 7-7 halvveis inn i første omgang.

Kolstad var flere ganger uheldig med stolpene i løpet av kampen, mens Kiel etter hvert fikk en bedre statistikk på sine 100 prosent-sjanser.

Hjemmelaget ledet 15-12 til pause. Høyrekanten Niclas Ekberg skapte mye trøbbel for Kolstad-forsvaret, med syv mål på åtte skudd.

Etter pause startet Gabriel Setterblom igjen med å sette det første målet, og Kolstad viste i denne perioden fram tett og solid forsvarsspill. Målvakt Torbjørn Bergerud bygde også opp redningsprosenten sin kraftig etter hvilen. Kolstad ledet med ett mål ti minutter inn i andre omgang - med andre ord en firemålsledelse i selve omgangen.

De neste 10 minuttene var relativt målfattig. Adrian Aalberg kunne sette inn en tremålsledelse for Kolstad, men traff tverrliggeren, og isteden senket Kiel forspranget til ett mål.

Seks minutter før slutt ble Sander Sagosen vist det røde kortet etter en kort video-sjekk. Tomålsledelsen til Kolstad forsvant kjapt etter dette. Det tok bare sekunder før det var likt mellom lagene.

To minutter før slutt var stillingen 25-25. Kolstad hadde ballen, men fant ingen åpning. Setterblom prøvde å skyte i trengt posisjon, men lyktes ikke, og Kiel fikk det siste angrepet. Ballen havnet ut til kanten Rune Dahmke, som scoret - ett sekund før slutt.

Stillingen ble dermed 26-25 til Kiel.

Dette var den siste kampen EHF Champions League-kampen Kolstad skal spille i 2023. Den neste matchen spilles 14. februar 2024, mot det ungarske laget Pick Szeged. Kolstad står med ni poeng på sine første ti kamper, og er så absolutt med i kampen om avansement i turneringen.

EHF Champions League

Kiel – Kolstad 26 – 25 (15 – 12)

Wunderino-Arena-Kiel, Kiel

Toppscorer Kiel: Niclas Ekberg - 8 mål

Toppscorer Kolstad: Sander Sagosen, Simen Ulstad Lyse, Sigvaldi Gudjonsson – 5 mål

Utvisninger: Kiel 2x2min, Kolstad 7x2min