Christoffer Rambo sender pasning i lufta.
Christoffer Rambo scoret ti mål og ble kåret til Runars beste spiller.

Europaeventyret over for Runar

Runar lå an til avansement til pause, men det var Bregenz som til slutt kunne juble for viderespill i Europa.

Søndag var det klart for returoppgjøret mellom Runar Sandefjord og Bregenz Handball i EHF European Cup. Første oppgjør endte med 33-29-seier til det østeriske laget, og Runar var derfor avhengig av en femmålseier på hjemmebane for å sikre avansement i Europa.

Runar startet kompakt bakover, og hadde høyt tempo fremover i åpningsminuttene. Da tolv minutter var spilt hadde de hvitkledde utlignet Bregenz’ forsprang da de gikk opp i en firemålsledelse. Under halvminuttet senere økte de nok en gang ledelsen, og hadde dermed tatt føringen sammenlagt. Stillingen var blitt 10-5.

Den østeriske målvakten gjorde livet vanskeligere for Runar i siste halvdel av førsteomgang, og bortelaget kneppet innpå ledelsen. Etter en svakere periode, viste Christoffer Rambo at han var i storform. Runar-spilleren stod for hele sju nettkjenninger og bidro stort til at Runar lå an til avansement da kampen var halvspilt. Etter en målrik førsteomgang viste måltavlen 19-14 da lagene gikk i garderoben.

Det var bortelaget som hadde flyt etter sidebyttet. Med en målvakt som stoppet mange av Runars sjanser, reduserte Bregenz flere ganger. Noen minutter før omgangen var halvspilt, var det kun to mål som skilte lagene, og det var østerrikerne som ledet sammenlagt da stillingen var 23-21.

Runar hevet spillet sitt etter en kort prat med trenerteamet, men det var likevel bortelaget som lå an til avansement da knappe fem minutter gjenstod. På stillingen 28-25 hadde Bregenz sammenlagtledelsen med ett mål.

Det gikk dessverre ikke Runars vei i sluttminuttene. Jan Kroiss stod fantastisk mellom stengene, og skulle vise seg å bli skjebnesvanger. Den østeriske målvakten reddet nesten halvparten av Runars målsjanser, og sørget for at hjemmelaget kun satte en scoring de siste fem minuttene. Til tross for at Runar vant kampen 29-28, var det Bregenz som jublet da sluttsignalet gikk. Sammenlagt endte det 58-61.