Lillehammer 20231007.
Elverums trener Børge Lund under eliteseriekampen i håndball mellom Elverum og Kolstad i Håkons Hall.
Børge Lund og Elverum kunne juble over seier i sesongens siste kamp i EHF European League.

Elverum vant – hadde bare æren å spille for

I Elverums siste kamp i EHF European League, viste hjemmelaget Kadetten hva de var gode for og vant 31-27.

Alt var avgjort i gruppe E i EHF European League menn før Elverums siste kamp i European League denne sesongen. Det var kun æren begge lag hadde å spille for i dette oppgjøret. Men på lengre sikt kan det likevel ha vært av betydning for norsk deltakelse i e-cuper i framtiden. Hvert poeng norske lag sikrer seg, er positivt på rankingen for framtidig deltakelse.

Elverum endte på 3. plass i gruppespillet med seks poeng. Sveitsiske Kadetten fra Schaffhausen, som er videre sammen med Flensburg fra denne gruppa, var siste motstander i Terningen Arena.

Kasper Lien fikk to utvisninger før det var spilt fire minutter. Riktignok var den første til feil spiller, men likevel en uheldig start for kantspilleren.

Elverum overtok initiativet i kampen fra 6-6 og ledet senere 12-9 etter tre scoringer på rad fra Daniel Blomgren, Sindre Heldal og Tobias Grøndahl. Gjestene hentet inn forspranget før pause, før Patrick Anderson fløy hjemmelaget foran rett før pausesignalet.

Samme mann startet scoringene etter hvilen, i en omgang der hjemmelaget holdt seg noen mål foran gjestene gjennom hele omgangen.

Simen Søgaard ble kåret til banens beste spiller. Han hadde en perfekt serie mot sveitserne, med fem mål på fem skudd. Det samme hadde Magnus Søndenå, som scoret på alle sine fire skudd.