VM-reservene våknet i andre omgang

Det var et rutinert norsk lag med flere mesterskapsmedaljer på CV-en som slo Tsjekkia 31-26 torsdag.

Det ble dog ingen god start for det norske laget som består av flere VM-reserver og noen rekrutter. Tsjekkia, som trenes av den norske duoen Bent Dahl og Geir Oustorp, ledet både 8-2 og 11-5 før Norge fikk orden på forsvar, målvaktspill og valg framover på banen.

Michael O`Sullivan, Lene Rantala og Tore Johannessen i det norske teamet så seg nødt til å ta time-out allerede etter seks minutter i Sports Hall TJ Lokomotiva i den tsjekkiske byen Cheb.

Inn mot pause fikk de norske jentene orden på sakene. Seks mål bak ble til knappe 16-14 inn i garderoben.

Der må praten ha vært god.

10 minutter inn i omgangen hadde Norge snudd 16-14 til ledelse 18-22. Deretter var de aldri truet.

Anført av en opplagt Live Rushfeldt Deila, som vant stort sett alle dueller, var Norge foran med tre og fire mål kampen ut.

Live Rushfeldt Deila ble kåret til Norges beste spiller.

Tore Johannessen kan ikke huske Norge har stilt med et mer rutinert rekruttlandslag med flere medaljevinnere fra mesterskap på banen.

- Det er en takknemlig oppgave for oss når Heidi Løke blir med på sin første rekruttsamling i en alder av 41, sa Johannessen etter kampslutt.

Heidi hadde følge av blant andre Veronica Kristiansen, Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune. Alle med EM-, VM- og OL-medaljer på CV-en.

Johannessen var godt fornøyd med de rutinerte:

- Emilie svarte godt på vår respons om å gå mer på mål selv. Det ga mange fine ankomster i andre omgang. Veronica var veldig solid som 2-er bakover, oppsummerte Johannessen.

Fredag venter ny kamp mot Slovakia før VM-reservene vender tilbake til Norge lørdag. Onsdag starter VM på hjemmebane for A-landslaget. Skulle noe uforutsett skje; Norge kan være trygge på at reservene er klare for å bidra ved behov.

Landskamp, VM-reservene/Rekruttjentene
Tsjekkia – Norge (16-14)
Sports Hall TJ Lokomotiva, Cheb

Norges lag med mål: Eli Marie Raasok, June Krogh, Line Ellertsen, Emilie Hegh Arntzen (7), Veronica Kristiansen (2), Ragnhild Valle Dahl (2), Oda Mastad, Malin Larsen Aune (1), Celine Marie Solstad, Julie Hulleberg, Marit Røsberg Jacobsen (3), Sunniva Andersen (1), Kristin Venn (2), Heidi Løke (3), Live Rushfeldt Deila (6) og Ane Cecilie Høgseth (4).
Toppscorer Tsjekkia: Charlotte Cholevova og Dominika Zachova – 4 mål.
Utvisninger: Tsjekkia 3x2 min og Norge 1x2 min.