20210108 Norge-Hviterussland
Robin Haug stod godt i det norske målet, og ble kåret til Norges beste spiller.

Rekruttgutta seiret etter god andreomgang

Etter å ha ligget under med fire til pause, vant Rekruttgutta med seks mål over Ukraina. Kampen endte 35-29.

Rekruttgutta er samlet i Eskilstuna i Sverige og skal spille to kamper denne uken. Samlingens første motstander var Ukraina.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene. Det var uavgjort da ti minutter var gått, og begge lag stod med seks scoringer. Ukraina overtok initiativet den neste tiden, og like etter førsteomgang var halvspilt var bortelaget i ledelsen med tre mål. Stillingen var blitt 7-10.

Det stokket litt for de norske gutta i angrep, men etter to kjappe reduseringer var det kun ett mål som skilte lagene da ni minutter av førsteomgang gjenstod. Ukraina brøt fort opp den norske flyten. Etter flere målvaktsredninger og godt angrepsspill, hadde de økt ledelsen fire ganger på seks minutter. Norge reduserte en gang før pause, og stillingen var 13-17 da lagene gikk i garderoben.

Norge startet strålende etter sidebyttet. Like etter fem minutter var gått, hadde de utlignet stillingen til 18-18. Det gikk hurtig begge veier, men spillet satt bedre for de norske gutta i denne omgangen. Med under en halv omgang igjen var det Norge som var foran med tre mål. Ukrainas trener la ned time-out-kortet på stillingen 26-23.

Robin Paulsen Haug stod godt mellom stengene, og hindret flere av ukrainske målsjanser. Rekruttgutta leverte varene også i andre enden av banen.  John Thue satte fire scoringer på rad og sørget for at Norge var fem mål foran med seks minutter igjen på klokken.

De norske gutta så virkelig ut til å kose seg i sluttminuttene. Haug vartet opp med en strafferedning, og Trym Korperud Johnsen stod for kampens scoring da han satte ballen i mål bak ryggen etter en flyver. Med lave skuldre økte Norge ledelsen, og det hele endte 35-29. Robin Paulsen Haug ble kåret til Norges beste spiller.

Norge spiller sin neste kamp lørdag kl. 15:40 mot Polen. Kampen streames på Solid Sport.