Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NM kvinner Gjerpen Larvik
Larvik skal delta i Final8 for første gang.
Foto: Svein André Svendsen

Disse lagene er klar for andre utgave av Final8

Det blir to debutanter i Final8, mens seks av de åtte lagene er de samme som i fjor.

Det ble resultatet da kvartfinalene i NM for kvinner og menn ble spilt onsdag kveld. Larvik (kvinner) og Haslum (menn) skal spille Final8 for første gang.

Kvinner

Debutanten på kvinnesiden ble Larvik, etter at de møtte naboen Gjerpen for siste gang i samme fylke. Gjerpen har imponert i flere kamper i det siste, men klarte ikke å stoppe Larvik, med nylig VM-uttatte Maja Furu Sæteren i spissen med 16 mål! Larvik vant 36-24.

Duellen mellom Vipers og Byåsen en reprise på semifinalen forrige sesong. Det ble veldig jevnt mot slutten, men fjorårets Norgesmester tok seg igjen til semifinale etter ettmåls-seier 27-26. 

Oppsal skulle ha tatt imot Storhamar, som måtte se Sola stikke av med finalebillettene forrige sesong. Mange spillere i Oslo-laget har imidlertid fått sykdomsutbrudd, og laget synes ikke det var forsvarlig å spille kampen.

Sola tok seg helt til finalen forrige sesong, og var store favoritter mot Volda, som eneste gjenværende 1. divisjonslag i turneringen. Det ble som forventet borteseier – og gjestene stoppet ikke før på 44-26.

Klar for semifinaler: Larvik, Sola, Storhamar, Vipers.

Menn

Elverum og Drammen har enda ikke møttes i serien. Vertene for onsdagens NM-kamp var i semifinale forrige sesong, og kan gjøre seg klar til en ny etter seier 35-27.

Regjerende mester Kolstad tok imot Bergen, som rykket opp blant elitelagene denne sesongen. Det ble en klar seier for trønderne, som vant 36-23.

Kristiansand var i semifinale forrige sesong. Hjemme mot Halden, som vant serieoppgjøret i oktober, ble det hjemmelaget som tok seieren med jevne sifre – 34-32.

Haslum vant over Nærbø i serien, og det gjentok seg da lagene møttes i NM. Haslum vant 27-22 og booker seg inn til Final8 i Arendal for første gang.

Klar for semifinaler: Elverum, Haslum, Kolstad, Kristiansand.

Final8 spilles som forrige sesong i Arendal. Sesongens finalehelg er lagt til 23.–25. februar 2024.

Mer om NM senior

Mer om Final8