Sebastian Reiersen leverte en solid kamp mellom stengene for Norge og ble kåret til banens beste spiller.

U-gutta med storseier over Georgia

U-gutta viste gode VM-takter da Georgia ble beseiret 38-24 i den andre kampen i gruppespillet.

U-gutta (LM04) er for tiden i Kroatia for å delta i VM. Åpningskampen endte med norsk tomålsseier over Nord-Makedonia, og fredag var det Georgia som stod for tur i gruppespillet.

De norske gutta tok føringen fra start i Sports Centre Zamet. Marius Olseth fortsatte der han slapp i åpningskampen (ni mål på like mange forsøk) og scoret Norges tre første mål. Da U-gutta gikk opp i en 6-1-ledelse etter syv minutter, så Georgia seg nødt til å ta sin første time out.

Det hjalp ikke nevneverdig, for Norge fortsatte å spille god håndball i begge ender av banen. Sebastian Reiersen vartet opp med flere fine redninger bakerst, og det norske forsvaret presset Georgia til gjentatte tekniske feil. Ved halvspilt omgang var Norge foran 10-2.

Trenerduoen Rasmus Skytte Hauge og Jan Thomas Lauritzen rullerte godt på laget i første omgang uten at det gikk utover kvaliteten på det norske spillet. Den første halvtimen noterte åtte av våre gutter seg på scoringslista, og laget kunne gå til pause med en komfortabel 20-8-ledelse.

U-gutta fortsatte å øke ledelsen i den andre omgangen. Norge spilte seg til gode muligheter i alle posisjoner, og Reiersen hadde god kontroll mellom stengene. Eirik Kulvedrøsten Soløst, som overtok stafettpinnen etter Olseth i første omgang, leverte varene fra sin venstre kantposisjon og ble Norges toppscorer med åtte nettkjenninger.

Kampen endte med norsk seier 38-24. Dermed har U-gutta et flott utgangspunt foran den siste gruppespillkampen mot Montenegro, som spilles lørdag kl. 19.30. Kampen ser du på Viaplay.