Julie Ellingsen
Julie Ellingsen ble toppscorer for Norge i kampen mot Nederland.

Tap i EM-åpningskampen for LK06

U-jentene kom veldig nære, men på tampen sikret Nederland seier 21-18 over Norge i EM-gruppespillet.

Denne uken startet EM i Montenegro for de norske U-jentene (LK06). I gruppespillet møter de Nederland, Portugal og Danmark. Torsdag kveld var det klar for den første kampen, hvor U-jentene møtte Nederland.

Norge åpnet med kampens første mål, og holdt så sitt eget mål rent i fire minutter før Nederland kom til utligningen. Deretter tok Nederland over ledelsen og kom opp i 3-1, men de norske jentene kom seg til utligning 3-3 like etter ti minutter spilt.

Etter halvspilt omgang hadde Nederland tatt tilbake ledelsen og økte den til 7-3, før Norge kom med en redusering. Med to kjappe reduseringer kom Nederland seg til en femmålsledelse over u-jentene, før de økte den ytterligere til 12-6 med under ti minutter igjen. Da tok trenerteamet Ane Victoria Ness Mällberg og Gro Hammerseng-Edin en timeout.

Ut fra timeouten vartet U-jentene opp med to kjappe reduseringer og holdt det tett i forsvar. Inn i kampens siste minutt reduserte de norske jentene med nok ett mål, som holdt hele veien til omgangens slutt. Til pause lå U-jentene bak 10-13.

U-jentene startet andre omgang med å redusere rommet til to mål og kom seg hakket nærmere utligningen. Julie Ellingsen signerte for tre scoringer i omgangens første åtte minutter, før Ada Alstad satte sitt andre i kampen og sørget for redusering til 15-16.

Da Ellingsen scoret sitt fjerde hadde Nederland kommet foran med tre, men med hennes redusering stod det 16-18 etter halvspilt omgang. Inn i kampens siste ti minutter kom U-jentene ett mål bak og fortsatte å kjempe for utligningen. Begge lag stod stødig bakover og holdt hvert sitt mål rent i over fem minutter, før Norge endelig kom ti utligning på 18-18 med rett over fem minutter igjen.

De siste minuttene hadde U-jentene litt uflaks og fikk ikke treff på sine måforsøk. På andre banehalvdel kjempet de så godt de kunne, men Nederland fikk inn tre scoringer bak den norske målvakten. Det endte med tremålstap 18-21 i den første kampen i EM-gruppespillet for LK06.

I sin neste kamp møter U-jentene Portugal. Den kampen kan du se på ehftv.com fredag 4. august klokken 20:15.