Bente Lunke Norum
Bente Lunke Norum i det norske trenerteamet.

U-jentene mistet rytmen etter å ha tatt ledelsen

U-jentene tapte den første plasseringskampen 22-24 for Tsjekkia i European Youth Olympic Festival.

U-jentenes lag i EYOF, som trenes av Bente Lunke Norum og Lovis Tönnies, fikk en god start på krysskampen i plasseringsspillet mot Tsjekkia, og så ut til å få et overtak i kampen.

En tsjekkisk timeout da Norge ledet 7-3 endret imidlertid rytmen i kampen totalt.

Norge scoret kun tre mål de siste 20 minuttene inn mot pause, og gikk fra ledelse 7-3 til å ligge under 10-15.

Norge var godt støttet av en fin heiagjeng på tribunen, scoret fire på rad tidlig i 2. omgang og var kun to bak (14-16), etter to mål hver fra Edle Litland og Oda Kongssund.

U-jentene hadde muligheten til å ta ytterligere innpå, men traff ikke alltid like godt på avslutningene som Tsjekkia gjorde.

Norge ga aldri opp, og blant annet Synne With var solid fra kanten da de norske jentene gjorde iherdige forsøk på å hente igjen tsjekkerne.

Våre jenter var helt nede på ett mål bak (22-23) fire minutter før slutt, takket være to scoringer av Maia Hagenes.

Tsjekkia fikk sin første seier i turneringen, og Norge skal dermed spille om 7. plass kl. 08.00 lørdag, i den siste kampen i EYOF for U-jentene.

Der venter taperen av oppgjøret mellom Spania og Slovenia. Kampen sendes på EOC Channel.