Edle Eik Litland
Edle Eik Litland ble norsk toppscorer mot vertsnasjonen.

U-jentene fikk sin første seier i EYOF

En fantastisk start på 2. omgang la grunnlaget for seier 25-22 over Slovenia for U-jentene (LK06) i EYOF.

U-jentene møtte vertsnasjonen i andre kamp i EYOF. Begge lag tapte sine åpningskamper i turneringen.

Slovenerne ble heiet frem av et entusiastisk hjemmepublikum, men Norge hadde også en solid heiagjeng på tribunen.

De fikk se at de norske jentene tok ledelsen i oppgjøret, og halvveis i 1. omgang hadde de opparbeidet seg en ledelse på tre mål (7-4). Solid skyting av lagkaptein Edle Litland fra sjumetersmerket var en av årsakene til at Norge økte ytterligere, og Norge var fem mål foran (12-7) noen minutter før sidebyttet.

Slovenia reduserte to ganger før pause, men fra start i 2. omgang handlet alt om Norge. 12-9 ble 19-9. Ikke en gang en slovensk timeout på 16-9 hjalp for å stoppe den norske fremgangen. I Norges mål sto Alva Iversen godt.

Det manglet noen sekunder på at slovenerne var målløse i 14 minutter fra start i sluttomgangen. Da hadde de norske jentene allerede lagt grunnlaget for sin første seier i EYOF.

Vanessa Gulbrandsen scoret tre på rad til 22-11. Edle Litland ble Norges mestscorende i oppgjøret. Slovenia knappet veldig innpå den norske ledelsen det siste kvarteret, men det var for sent til å skaffe poeng.

Onsdag er Romania siste motstander i gruppespillet kl. 20.30. Kampene sendes på EOC Channel.