Norges lag før kampen mot Sverige. Foto: Hasse Persson

Tøff test for U-gutta før avreise til VM

U-gutta (LM04) tapte 32-37 for Sverige i det siste oppgjøret i SOC. Neste kamp er VM-åpningen om sju dager.

Onsdag spilte Norge sin siste kamp i oppkjøringen mot VM. U-gutta møtte Sverige i Scandinavian Open Championship (SOC), og var sultne på revansj etter tap i de to første kampene.

Lagene startet jevnt, og det sto 2-2 på måltavla etter de første angrepene. Så rykket Sverige litt ifra foran sitt eget hjemmepublikum, og holdt seg i den neste fasen stort sett et par mål foran U-gutta.

Våre gutter hang likevel fint med. Mot slutten av førsteomgangen førte et kremmerhus av U-guttas Henrik Nielsen til at Sverige ledet 16-13 før de tok en timeout, to minutter før pause.

Etter timeouten fikk Norge en dobbelsjanse. Norge kunne der senket ledelsen til 16-14, men både tverrliggeren og målvakten til Sverige sto i veien, og da var det svenskene som kunne kontre og sette inn 17-13 i stedet. Norge klarte ikke å få noen flere mål det siste minuttet. Det klarte heller ikke svenskene, og stillingen var 17-13 da spillerne gikk inn i garderoben.

Norge åpnet andre omgang med det første målet, etter en av mange sikre syvmetere fra Marius Olseth. Men svenskene stoppet ikke å score. Blant annet ble de norske U-gutta straffet gjennom kjappe kontringer. Seks minutter ut i andre omgang var stillingen 22-17 til vertsnasjonen.

I tillegg til Olseth utmerket Emre Christoffer Berge og Lasse Sunde Lid seg positivt for LM04. Etter ett av Berges mål ble det tørke for begge lag, og det gikk flere minutter uten nettkjenning midt i andre omgang – før det løsnet opp igjen.

Norge kunne kommet innenfor tre måls avstand, men Sverige rykket fra på nytt. Anført av en god Axel Månsson kontrollerte de inn seieren. Etter 60 minutter sto det 37-32 på måltavla.

Kommentatorene under sendingen nominerte for øvrig sitt allstar-lag i SOC, og der var to nordmenn med: Marius Olseth og Karl Edvard Wallevik.

Danmark gikk til topps i SOC, hvor også Egypt deltok som den fjerde nasjonen. Norge gikk på tre tap, men har tidvis vist spill som gir noe å bygge videre på når VM i Kroatia starter til uka. U-gutta innleder mesterskapet mot Nord-Makedonia 2. august.

Kampfakta:

Scandinavian Open Championship (SOC)

Sverige – Norge 37–32 (17–13)

Lindesberg, Sverige

Toppscorer Sverige: Axel Månsson – 10 mål.

Norges spillere og mål: Oscar Syvertsen, Sebastian Reiersen, Kasper Iversen, Henrik Nielsen 2, Ola Hagenes, Emre Christoffer Berge 6, Jens Holter 1, Lasse Lunde Lid 8, Jonas Johansson-Kjellerød 2, Eirik Soløst 2, Andreas Oftedal 1, Mikkel Solheim 2, Endre Tysnes 1, Marius Olseth 4, Karl Edvard Wallevik 2, Lars Gran 1.

Utvisninger: Sverige 3 x 2 min, Norge 1 x 2 min.