Sebastian Reiersen gjorde flere spektakulære redninger i oppgjøret mot Danmark.

Tap mot Danmark tross opphenting

U-gutta gjorde en fantastisk opphenting, men det endte med tomålstap mot Danmark.

Tirsdag var det klart for U-guttas andre kamp i Scandinavian Open. Det holdt akkurat ikke i åpningskampen mot Egypt, men det var nye muligheter da Danmark stod på motsatt banehalvdel.

Sebastian Reiersen startet fantastisk mellom stengene, og det var Norge som kunne sette kampen første mål etter to minutter. Danmarks målvakt leverte også varene i åpningsminuttene og begge lag stod med kun to mål da åtte minutter var spilt.

Reiersen fortsatte storspillet og reddet både gjennombrudd og straffe den første delen av kampen. Da den første omgangen var halvspilt hadde de norske gutta skaffet seg en liten ledelse på stillingen 7-5. Danskene slapp ikke taket, og etter to reduseringer stod det igjen uavgjort noen minutter senere.

De danske guttene holdt på initiativet og gikk opp i en tomålsledelse på stillingen 7-9. To mål skilte lagene frem til det var drøyt seks minutter igjen av omgangen. De siste minuttene var danskene nådeløse. De stod tøft opp i forsvar og utnyttet en norsk utvisning offensivt. Danskene gjorde fem mål uten å slippe inn den siste tiden og skaffet seg en sjumålsledelse til pause. Stillingstavlen viste 11-18 da lagene gikk i garderoben.

Danmark fortsatte med samme flyten etter sidebyttet og økte avstanden i åpningsminuttene. Etter fem minutter var spilt hadde danskene skaffet seg en timålsledelse, og det norske trenerteamet la ned time-out-kortet på stillingen 14-24.

Norge viste godt offensivt spill etter time-outen og hadde halvert Danmarks før omgangen var halvspilt. Da stillingen var blitt 23-28 var det Danmarks trenere som måtte ta en prat med spillerne sine. Norge fortsatte å presse danskene etter den korte hvilen, og to minutter senere var det kun tre mål som skilte lagene.

Etter drøyt fem målløse minutter fikk Danmark endelig en scoring, men Norge hadde ingen planer om å slippe seg ned. Reiersen vartet opp med nok en strafferedning og med åtte minutter igjen av kampen var Norge kun målet bak. Stillingen var blitt 29-30.

Danmark utnyttet en norsk utvisning og hadde økt til en tremålsledelse da det gjenstod fem minutter. De norske gutta spilte solid i forsvar, men traff ikke like godt offensivt og Danmark holdt på ledelsen. Til tross for at U-gutta kjempet tappert til siste slutt, endte kampen med dansk seier. Stillingen var 33-35 da dommerne blåste for siste gang.

U-gutta spiler sin siste kamp i Scandinavian Open mot Sverige i morgen. Kampen starter kl. 12.15 og kan følges på handbollplay.se.

Scandinavian Open (SOC)

Norge - Danmark 33-35 (11-18)

Lindesberg, Sverige

Toppscorer Danmark: Lasse Sunesen Vilhelmsen – 6 mål

Norges spillere og mål: Kasper Iversen 3, Henrik Nielsen 3, Ola Hagenes 1, Emre Christoffer Berge, Jens Holter 4, Sebastian Reiersen, Lasse Lund Lid 7, Oscar Syvertsen, Jonas Johansson-Kjellerød 2, Eirik Soløst 2, Andreas Oftedal, Mikkel Solheim 2, Endre Tysnes, Marius Olseth 6, Karl Edvard Wallevik 7, Lars Gran 1

Utvisninger: Norge 6x2min, Danmark 3x2min