Mali Halldorsson
Mali Halldorsson ble Norges toppscorer mot Spania med fire mål.

Tap for LK06 i treningskamp mot Spania

Etter en god start i første omgang, ble det hakket for tøft i andre og Spania tok seieren 23-20.

U-jentene (LK06) er delt i to lag denne sommeren. Mens et lag skal spille EYOF i neste uke, er EM-troppen i Ungarn for å spille to oppkjøringskamper denne helgen. Lørdag spilte U-jentene treningskamp mot Spania, og søndag venter Ungarn på motsatt banehalvdel.

Spania åpnet treningskampen med dens første mål, men de norske jentene utlignet direkte og bare minutter senere tok de ledelsen 2-1. LK06 startet kampen sterkt i forsvar og holdt Spania god unna målsjanser. I nesten ni minutter holdt u-jentene målet rent, samtidig som de økte ledelsen til 5-1 på andre banehalvdel, før Spania kom med en redusering.

Etter den andre scoringen løsnet det for de spanske jentene, som hentet inn U-jentene sine firemålsledelse og utlignet til 7-7 like etter halvspilt omgang. Spania kom nære å ta ledelsen, men de norske jentene sørget for å holde på en liten ledelse til omgangens slutt. Til pause lå U-jentene foran 10-9.

Ut fra pausen kom Spania raskt til utligningen, før de så tok ledelsen over Norge. U-jentene fant ikke helt flyten i omgangens første minutter og kom ikke til de gode sjansene på mål. Samtidig hadde de spanske jentene kommet godt i gang og ledet 13-10 etter tre minutter i den andre omgangen.

De norske jentene fikk utover i omgangen stoppet tempoet til Spania og reduserte ledelsen til ett mål, men de spanske jentene ga seg ikke og kom igjen foran med tre på 18-15 etter halvspilt omgang. Utover i omgangen ble de spanske jentene for tøffe å stoppe, da fortsatte å komme til målsjanser og øke ledelsen. Godt inni omgangens ti minutter lå U-jentene bak 17-23.

I kampens siste minutter spiste U-jentene tre mål av den spanske ledelsen, men de klarte ikke å ta igjen de spanske jentene. Det endte med tap 20-23 for U-jentene i treningskampen mot Spania.

I morgen møter Norge Ungarn. Kampen spilles kl. 13.00.

Neste uke begynner EYOF i Slovenia for det andre laget. De møter Polen i sin første kamp mandag 24. juli. Den kampen spilles klokken 20:30.