Marius Olseth ble toppscorer for Norge med hele ni nettkjenninger, og ble fortjent kåret til kampens beste spiller.

Solid VM-start for U-gutta mot Nord-Makedonia

Norge startet årets U19 VM på best mulig vis da Nord-Makedonia ble beseiret 27-25.

U-gutta er i Kroatia hvor de spiller U19 VM fra 1.-14. august. I gruppespillet skal Norge møte Nord-Makedonia, Georgia og Montenegro. Onsdag var det duket for første kamp mot Nord-Makedonia.

Norge kom godt i gang i første VM-kamp, og hadde god kontroll på Nord-Makedonerne i starten av kampen. De neste minuttene var dog relativt målfattige og preget av flere tekniske feil fra begge lag. Halvveis i omgangen var Norge foran 4-3.

Nærbøspiller Marius Olseth hadde fått en god start på kampen, og var bidragsytende til at Norge var et lite hakk foran Nord-Makedonerne. Bakover var Henrik Nielsen en sentral forsvarsspiller, og målvakt Oscar Syvertsen vartet opp med gode redninger.

Norge hadde opparbeidet seg en liten luke, men klarte ikke dra betydelig fra før pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 11-9, hvorav nevnte Olseth hadde stått for 6 norske mål.

U-gutta føk ut av startblokkene etter pause, og hadde etter kort tid økt til hele 16-10. Nord-Makedonia tok time-out etter den tøffe starten, og reduserte raskt den norske ledelse. Da var det Norge som tok time-out.

Lagene fulgte hverandre de neste minuttene, før Norge igjen opparbeidet seg en solid ledelse da kvarteret gjenstod. De neste minuttene var rotete, hvor begge lag gjorde flere tekniske feil. Fem minutter før slutt var Norge foran 24-20.

De siste minuttene var nervepirrende før Norge, hvor Nord-Makedonia på det nærmeste var kun ett mål bak. De gulkledde kom dog aldri nærmere. Norge dro til slutt seieren i land 27-25, og fikk en perfekt start på VM!

Fredag står Georgia for tur 17:30. Kampen kan du se på Viaplay og V sport 1.