Guttelandslaget tapte åpningskampene i Gøteborg.

Guttelandslaget åpnet med tap i European Open

Det ble en tøff åpningsdag i Guttelandslagets første turnering, med tap for Sveits og Litauen i Gøteborg.

Norge tapte 14-20 for Sveits og senere 22-29 for Litauen i Gøteborg.

Litauen viste seg å være en vanskelig motstander for Guttelandslaget (LM06). Norge lå under 3-7 etter åtte minutters spill, og lå midtveis under 6-12. Gutta klarte å redusere til 8-12, men så økte Litauens ledelse igjen til seks mål ved sidebytte.

I den andre omgangen holdt de norske gutta følge de første minuttene, men deretter fortsatte Litauens ledelse bare å vokse utover i omgangen.

Tidligere på dagen spilte Guttelandslaget åpningskampen i lagets første turnering. Norge og Sveits fulgte hverandre nærmest mål for mål. Det sto 6-6 etter 13 minutter, før Sveits fikk en liten ledelse inn mot pause.

Mandagens morgenkamp fortsatte jevnt etter sidebyttet, før Sveits begynte å få et lite overtak. Fem minutter ut i omgangen ledet sveitserne 15-11. Samme avstand var det på 18-14 drøyt to minutter før slutt, men Sveits plusset på ytterligere to scoringer mot slutten.

Belgia og Portugal er Norges motstandere tirsdag, før hovedrunden starter onsdag.