Portrett
Tobias Aasbø og Guttelandslaget vant den første kampen i plasseringsspillet.

Reddet uavgjort etter å ha ledet mot Færøyene

Guttelandslaget fikk tre poeng i European Open onsdag, etter seier over Nederland og uavgjort mot Færøyene.

Norge startet plasseringsspillet med seier 28-21 over Nederland, før det ble 27-27 mot Færøyene.

Færøyene sto med tre seirer før møtet med Norge i onsdagens siste kamp, men de norske gutta har blitt mer samspilt og har fått skikkelig fart på spillet etter noen kamper sammen i Gøteborg.

Etter en jevn start ledet Norge med tre-fire mål i midten av 1. omgang, en avstand de holdt til pause. Det så behagelig ut lenge for Norge, som var seks mål foran (19-13) i begynnelsen av den andre omgangen.

Færøyene ville ikke gi slipp, og klarte å hente seg inn til 21-19 og senere kom de helt likt på 24-24 seks minutter før slutt. Lagene byttet på å score, men nå var det Færøyene som hadde initiativet og kunne snytt Norge for begge poengene, men i sluttsekundene reddet Norge uavgjort.

Kampen mot Finland torsdag avgjør hvilken plassering Norge skal spille om fredag.

Guttelandslaget endte på fjerdeplass i sin innledende gruppe. Færøyene, Nederland og Finland er Norges motstandere i nåværende fase av turneringen, om plassene 9–20 i European Open i Gøteborg.

Etter en jevn start i onsdagens første kamp mot Nederland snudde Norge 2-3 til 6-3 og fikk et initiativ i oppgjøret. Forspranget holdt seg helt til omgangens siste minutter, da Nederland scoret tre på rad og utliknet til 14-14.

Etter pause fant Norge tilbake til det gode spillet og viste seg som det sterkeste laget.