Portrett
Det ble endelig seier for Sondre Løge og det norske Guttelandslaget.

Første seier i European Open for Guttelandslaget

Det ble en oppløftende andre dag i European Open, med seier over Belgia og god innsats mot Portugal.

Guttelandslaget (LM06) vant 24-21 over Belgia, før det ble tap 17-19 mot Portugal i den sene kampen tirsdag.

En fantastisk 2. omgang med en flott sluttspurt var nesten nok for de norske gutta mot Portugal. Norge hadde spilt likt med Portugal etter pause, til det gjensto fire minutter av kampen. Da fikk Norge inn enda flere scoringer og vant omgangen med tre mål – men Portugal hadde med seg en ledelse på fem mål etter den første omgangen

Nesten en halv omgang uten scoring før pause gjorde at Portugal ledet nok til å vinne til slutt. Norge blir dermed ikke blant de to beste lagene i gruppa, og må ut i plasseringsspill i Gøteborg.

Tidligere på dagen var de norske gutta var oppe i ledelse 6-1 over Belgia før motstanderen reduserte igjen. Sakte, men sikkert ble kampen jevnere. Litt over halvveis i omgangen ledet Norge 8-6.

Mot slutten av omgangen reduserte Belgia tre ganger uten at Norge scoret, og reduserte Norges ledelse fra 12-8 til 12-11. Fire minutter ut i den andre omgangen var lagene likt på 14-14.

Guttelandslaget svarte med tre kjappe scoringer, beholdt forspranget til sju minutter før slutt. Da ble det enda litt mer behagelig å være norsk på tribunen og banen, for nå økte den norske ledelsen igjen. Til slutt ble det seier med tre måls differanse.

Det er fremtidens spillere som kjemper om heder og ære i Gøteborg. European Open er et samarbeid mellom Partille Cup, det svenske håndballforbundet og EHF.

Dette er åttende utgave av turneringen siden starten i 2005 – og den første siden 2019, ettersom 2021-utgaven ble avlyst som følge av pandemien.

20 deltakende lag er fordelt i fire grupper, der to lag går videre til hovedrunden. De andre lagene går over i plasseringsspill.

Alle kampene i gruppespillet er ikke ferdigspilt. Onsdagens første kamp for Guttelandslaget oppdateres her når det blir klart.