Lagbilde LK06 EYOF. Bak f.v. Ella Tollisen Leyland, Julia Pedersen, Lovis Tönnes, Bente Lunke Norum, Mattis August Lahn, Emilie Rasch-Toverud, Maja Leinan. Midten f.v. Oda Kongssund, Tuva Lervrekk Gausland, Selma Maria Jomaas, Julie Adele Qvanvik Hermansen, Sara Benedicte Fredheim Barbosa, Edle Eik Litland, Maia Matre Hagenes. Foran f.v. Sara Osen Tefre, Live Torkilsdatter Hjelen Sagli, Nilla Hermine Reitan, Alva Bjanes Iversen, Leah Isabell Langaard, Kaja Sæther Wågsand, Vanessa Bråten Gulbrandsen.
U-jentene åpnet med tap i EYOF.

God opphenting hjalp ikke U-jentene i EYOF

U-jentene hadde en flott opphenting etter en dårlig start mot Polen i EYOF, men tapte til slutt 21-24.

European Youth Olympic Festival (EYOF) arrangeres denne uka i Maribor i Slovenia. Det er flere idretter i det som også omtales som ungdoms-OL. Håndballturneringen for spillere født i 2006/07 arrangeres av IHF.

De norske jentene fikk ingen god start på lagets første kamp i turneringen. Etter ingen scoringer og 0-4 de første sju minuttene, ble det timeout for Norge.

Det ble også et femte mål for Polen og ni minutter spilt før Norges lagkaptein Edle Litland scoret Norges to første mål i oppgjøret. Norge gikk fra 0-5 til 6-8 på 12 minutter, og da var det Polen som hadde behov for en prat.

Julie Hermansen sørget for utlikning til 10-10 og Ella Leyland laget 11-11, før Vanessa Gulbrandsen sørget for norsk ledelse til pause.

I ti minutter etter pause fulgte lagene hverandre som skygger – til Kaja Wågsand, Maja Leinan og Vanessa Gulbrandsen scoret tre på rad, først til utligning 14-14 og deretter sørget for norsk tomålsledelse for første gang i kampen.

Alva Iversen bidro også med en viktig redning midtveis i omgangen, etter at Polen hadde redusert Norges ledelse til ett mål og var på jakt etter å ta tilbake føringen.

De norske jentene brente noen skuddsjanser da kampen sto og vippet i 2. omgang. Ti minutter før slutt hadde Polen overtatt ledelsen igjen.

Norge reduserte stadig, men fikk også en del tominuttere. Fire minutter før slutt reduserte Vanessa Gulbrandsen til ett mål bak, 20-21, men nærmere kom ikke de norske jentene.

Tirsdag er Slovenia neste motstander i gruppespillet kl. 18.30. Kampene sendes på EOC Channel.