Karl Edvard Wallevik ble kåret til norges beste spiller. Foto: Hasse Persson

Ettmålstap for U-gutta mot Egypt

Det ble en målrik åpningskamp da Egypt beseiret Norge 35-34 i Scandinavian Open.

U-gutta spiller denne uken Scandinavian Open i Lindesberg i Sverige. Turneringens første motstander var Egypt, før de senere i uken skal få prøve seg mot både Sverige og Danmark.

Egypt startet i høyt tempo og tok styringen i åpningsminuttene. Åtte minutter etter dommerne blåste i gang kampen var stillingen blitt 7-3 og det norske trenerteamet valgte å bruke time-out-kortet tidlig i den første omgangen.

De norske gutta tok raskt grep etter den korte pausen, og fem minutter senere hadde de utlignet stillingen. Like etter omgangen var halvspilt, tok Norge ledelsen for første gang i kampen. Dermed var det var Egypt sin tur til å legge ned time-out-kortet. Stillingen var blitt 8-9.

U-gutta så ut til å ha funnet roen og spilte seg fint gjennom det egyptiske forsvaret. På det meste var Norge tre mål foran, før Egypt gjorde fire mål på rad. Med tre minutter igjen av omgangen stod det uavgjort. Begge lag hadde satt 13 mål mellom stengene. Egypt var hakket hvassere de siste minuttene, og tok en knepen ledelse til pause. Da lagene gikk i garderoben var stillingen 16-15.

Egypt økte ledelsen de første minuttene av andreomgangen. Fem minutter etter sidebyttet var de tre mål foran på stillingen 20-17. Egypterne økte til en firemålsledelse før Norge våknet til og gjorde flere reduseringer på rad. Etter tolv minutter spilt var U-gutta målet bak på stillingen 23-22.

Det var tett mellom lagene, men Egypt holdt på en knepen ledelse. Etter 18 minutter var spilt klarte omsider Norge å utligne, og lagene var like langt på stillingen 27-27. De norske gutta overtok ledelsen med ni minutter igjen. Norge flyttet beina raskt i forsvar da de fikk en spiller utvist, og grep muligheten for å doble ledelsen i undertallsspillet. Da sju minutter gjenstod, viste stillingstavlen 28-30.

Egypt hadde på ingen måte gitt opp håpet, og med fire minutter igjen på klokken var det nok en gang uavgjort på stillingen 31-31. Egypterne spilte utgruppert i forsvar i sluttminuttene, og var flinke til å bevege seg mellom de norske forsvarene. På kort tid hadde de skaffet seg en tomålsledelse og det så tøft ut for Norge da tre minutter av kampen gjenstod. Egypts målvakt gjorde en avgjørende redning med kort tid igjen, og hjemmelaget kunne sette spikeren i kista da de gikk opp i en tremålsledelse. Norge reduserte to ganger før tiden rant ut og det hele endte 35-34.

Etter en jevn åpningskamp hold det akkurat ikke for U-gutta, men det er nye muligheter mot Danmark allerede i morgen. Kampen starter kl. 17.00 og kan følges på handbollplay.se.

Scandinavian Open (SOC)

Egypt - Norge 35-34 (16-15)

Lindesberg, Sverige

Toppscorer Egypt: Mohamed Wael og Mohamed Emad – 6 mål

Norges spillere og mål: Kasper Iversen 3, Henrik Nielsen 1, Ola Hagenes, Emre Christoffer Berge, Jens Holter 1, Sebastian Reiersen, Lasse Lund Lid 8, Oscar Syvertsen, Jonas Johansson-Kjellerød 1, Eirik Soløst, Andreas Oftedal 2, Mikkel Solheim 1, Endre Tysnes, Marius Olseth 7, Karl Edvard Wallevik 7, Lars Gran 3

Utvisninger: Egypt 4x2min, Norge 6x2min