Juniorjentene avsluttet SOC-turneringen med uavgjort mot Sverige.

Uavgjort mot Sverige i Scandinavian Open

Juniorjentene ledet store deler av kampen, men måtte nøye seg med 22-22 i generalprøven før Junior-EM.

Juniorjentene (LK04) spiller Scandinavian Open (SOC) før Junior-EM står for tur i juli. Etter et surt syvmålstap mot Danmark søndag var Juniorjentene revansjesugne da Sverige stod på motsatt banehalvdel i Nordstrand Arena.

Det var lenge målløst, før Nora Evelina Cecilia Rosenberg satte to på rappen for de rødkledde. Norge stod tøft i forsvar fra start og fikk betalt for det i angrep. Sverige kom seg omsider mer inn i kampen, og reduserte til 4-4 etter 12 minutter.

Lagene fortsatte å spille jevnt de neste minuttene, mens målvakt Anna Janicijevic Malesevic storspilte mellom de norske stengene. Selin Kamburce vartet opp med en nydelig trickscoring, og sendte Norge to mål foran da det gjenstod syv minutter av omgangen.

Lagene gikk inn i en ny jevn periode, før Norge tok initiativet og sikret 12-9-ledelse til pause.

Norge fortsatte det gode spillet også etter hvilen, og Bertine Emilie Sundby Lunde fikk æren av å sende Norge fem mål foran som resulterte i svensk time-out. Også Norges andre målvakt, Vilde Amalie Klaussen, fikk vist seg frem mellom stengene. Kvarteret før slutt hadde svenskene hentet inn noe av ledelsen, og stillingen var 14-16.

Ti minutter før slutt hadde Sverige utlignet til 19-19, før de noen minutter senere gikk opp i føringen for første gang i kampen. Eline Mangen Solbakken fikk æren av å sette utligningsmålet, og sikret uavgjort 22-22 i generalprøven før EM i Romania.

Anna Janicijevic Malesevic
Anna Janicijevic Malesevic storspilte for Norge før pause.

Målvakt og Norges beste spiller Anna Janicijevic Malesevic oppsummerte kampen til NHF slik:

- Det var gøy å være med på. Det var kjipt å ikke få dratt det i land, men vi klarte uavgjort som er bedre enn forrige kamp. Samlingen har vært veldig bra, og det er gøy å få testet seg før mesterskap.

Trener Kristine Lunde-Borgersen var også fornøyd med dagens kamp, til tross for uavgjort:

- Det ble veldig spennende på slutten, men vi har god kontroll og jobber bra spesielt i første omgang. Vi har en stigning på ting vi jobber med fra Danmark-kampen med masse bra aksjoner i forsvar og utvikling på samspill i angrep. Vi er fornøyd, men det er litt å pirke på.

Lunde-Borgersen understreker viktigheten av en slik oppladning, hvor de tar med seg flere positive ting inn mot mesterskapet.

- Det er vanskelig å si noe om forventningene til EM, vi har en bra pulje, så vi tar en kamp om gangen og jobber ut fra det.

Norge – Sverige 22-22 (12-9)