Christian DAVIKNES and Darío MATA, Day 3, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 26.05.2023, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Christian Daviknes scoret 9 poeng for Norge i kvartfinalen. Her er han i aksjon i en kamp tidligere i år.

Surt kvartfinaletap for beachgutta

Portugisisk motstand ble for tøff for beachgutta, som måtte se seg slått etter shoot out i kvartfinalen.

Norge fikk en god start på kvartfinalens første sett, og begge lagene fulgte hverandre nærmest poeng for poeng gjennom de første ti minuttene.
Med 8 sekunder igjen på klokka, satte Christian Daviknes en topoenger som sikret norsk seier 22-20.

De første fem minuttene av andre sett var også jevne, og lagene fulgte hverandre til 6-6.
Deretter dro Portugal litt ifra, og var på det meste oppe i en firepoengs ledelse. Flere skuddbom fra Norge gjorde at Portugal kunne gå seirende ut av andre sett 17-20, og kampen måtte avgjøres ved shoot out.

Begge lagene scoret på sine to første forsøk, men der stoppet det dessverre for Norges del. Portugal satte fire av sine forsøk, og vant dermed kvartfinalen 2-1.

Portugal møter Ungarn i semifinalen torsdag formiddag, mens Norge møter Polen (igjen) i plasseringsspillet. Den kampen spilles torsdag formiddag klokka 1100, og kampene streames direkte her. Deretter venter siste plasseringskamp klokka 1630, enten Norge vinner eller taper over Polen. Dersom de vinner skal de spille om femteplassen, mens taperen av kampen skal spille om sjuendeplassen.

Nå venter først åpningsseremonien til European Games for begge de norske lagene. De er en del av den største norske delegasjonen Olympiatoppen noen gang har hatt med til mesterskap - og sammen med de andre nasjonene utgjør de totalt 7000 utøvere i årets European Games, som altså går av stabelen i Krakow i Polen.