Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220508 Kåre Geir Lio.jpg
Foto: Svein André Svendsen

- I norsk idrett skal vi stå for ryddighet og åpenhet

Håndballpresident Kåre Geir Lio forklarer hvordan NHF jobber for å bidra til europacup-oppgraderinger.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har en åpning for at det kan søkes om oppgradering for klubber som er kvalifisert til én av europacupene, dersom de ønsker deltakelse i en høyere rangert turnering. Elverum har fått sine Champions League-plasser på denne måten. Storhamar ble innlemmet i Champions League sesongen 2022/23, og Kolstad fikk wild card og plass i den gjeveste turneringen på herresiden fra høsten av.

Storhamar og Sola fikk imidlertid ikke plass i Champions League for sesongen 2023/24. Storhamar har ved tidligere anledninger også fått negativt svar på søknad om oppgradering. 

I alle tilfeller har det vært Norges Håndballforbund som har sendt inn den formelle søknaden til EHF på klubbens vegne.

- Prosessen før sesongen 2023/24 var at vi gjorde det vi har pleid å gjøre. Vi har sendt inn vår dokumentasjon i samråd med klubbene, og vi har fulgt opp med samtaler med aktuelle personer i EHF der hvor dette har vært naturlig. I disse samtalene er vi opptatt av å vektlegge de positive sidene ved de norske klubbene og ved norsk håndball, slik vi alltid gjør. Dette har vi hatt suksess med tidligere, og vi opplever at vi blir hørt, sier håndballpresident Kåre Geir Lio, og legger til:

- I norsk idrett skal vi stå for ryddighet, åpenhet og transparens. Vi har god samvittighet for måten vi har håndtert oppgraderingssøknadene på, både i de tilfeller hvor vi har fått gjennomslag, og i de hvor vi ikke har fått det, understreker han.

- Hvordan andre klubber og nasjoner jobber, vet vi lite om, men EHF er et organ som opptrer profesjonelt og korrekt, med et fornuftig samspill mellom fagavdelingene og sine politiske organer. Hvilke kriterier de har lagt til grunn for årets avgjørelser, vil vi be EHF redegjøre for. Tilbakemeldingene derifra vil være nyttige ved senere korsveier, sier Lio.