Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220908 Vipers_Mina Hesselberg_Foto_Jon_Forberg.jpg
Mina Hesselberg leverte en flott kamp for Vipers og ble lagets toppscorer med 7 mål.

Vipers klare for finale i sluttspillet

Med to seirer over Larvik i semifinalen, sikret Vipers avansement til nok en sluttspillfinale.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Semifinalene spilles best av tre kamper. Det første oppgjøret mellom lagene endte med seier 43-18 til Vipers etter en oppvisning på hjemmebane i Aquarama. Dermed var det vinn eller forsvinn for Larvik i den andre semifinalen torsdag kveld. 

Vipers kom best i gang på bortebane og gikk raskt opp i ledelsen. Etter drøye elleve minutter, ledet kristiansandlaget 10-3. Da tok Larvik-trener Eirik Haugdal en timeout som raskt ga resultater, for minutter senere var ledelsen redusert til 11-8. Vipers-jentene slet i perioder med å holde intensiteten oppe, men klarte likevel å øke ledelsen mot slutten av omgangen. Mina Hesselberg stod frem for bortelaget og leverte en solid kamp fra sin kantposisjon. Da pausesignalet ringte, stod det 19-12 i Jotron Arena. 

Vipers hadde god kontroll på kampen også i andre omgang. Larvik kjempet fra start til slutt, men den regjerende sluttspillmesteren holdt unna og vant til slutt 37-22.

Dermed er Vipers klare for sin fjerde strake sluttspillfinale. De rosakledde tok over stafettpinnen som sluttspillmester i 2017/18, etter at Larvik hadde vunnet sluttspillet 13 år på rad. Hvem som blir Vipers' motstander i finalen, avgjøres 19. mai når Storhamar og Sola møtes i en tredje og avgjørende kamp.

Les mer om sluttspillet