Stavanger 20220521.
Nærbøs Tord Haugseng etter håndballkampen mellom Nærbø og Baia Mare i DNB arena.

Tøft utgangspunkt for Nærbø før returen

Vojvodina var sterkest i første finale i EHF European Cup, men Nærbø spiste seg litt inn mot slutten.

For andre år på rad spiller Nærbø finale i European Cup. Denne gang er motstander det serbiske laget Vojvodina. Vojvodina slo ut det svenske laget Alingsås i den ene semifinalen, mens Nærbø beseiret REMA 1000-liga-rival Runar i den andre.

Nærbø scoret de to første målene i søndagens finale, men det ble likevel en vrien førsteomgang i Serbia. Hjemmelaget slo tilbake med fullt trøkk, godt støttet fra publikum. Vojvodina ledet 15-8 til pause.

Bortelaget fortsatte i andre omgang med samme trøkk og intensitet, og ledet på det meste med ni mål. Mot slutten av kampen klarte Nærbø å spise opp noe av forspranget, slik at det til slutt ble 30-23-seier til serberne i første finale.

Hvem som vinner EHF European Cup avgjøres i returkampen 3. juni i Stavanger klokken 13.15. Den sendes på TV3 og Viaplay.