Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Showkamp i rullestolhåndball på Elverum
Illustrasjonsbilde fra en showkamp med Elverum Rullestolhåndball.
Foto: Veronika Stigaard Larsen

Skrur opp satsingen på rullestolhåndball

Elverum Håndball tilbyr håndballskole i rullestolhåndball, og starter opp eget lag for barn og unge.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

7. mai i fjor satte Elverum Håndball i gang med prøvetreninger for sitt første rullestolhåndballag. Ett år senere er klubben i gang med å starte opp et lag for barn og unge - og implementerer rullestolhåndball i den årlige håndballskolen Backe Sommerproff.

- Vi i Elverum ønsker at alle skal få like muligheter til å holde på med det de selv ønsker. Det å inkludere rullestolhåndball i håndballskolen vil skape en arena hvor ungdom med og uten funksjonsnedsettelser kan samles for å dele lidenskapen sin i felleskap, sier daglig leder i Elverum Håndball, Hans Fredrik Cordt-Hansen.

Han håper satsingen kan inspirere andre klubber til å gjøre det samme.

- Vår erfaring er at behovet for økt synlighet og tilgjengelighet på rullestolhåndball og paraidrett generelt er stort! Vi er svært opptatte av å få inkludert paraidrett inn i det ordinære idrettstilbudet. Jo flere begrensinger vi har for mennesker i samfunnet vårt, jo større sjanse er det for at de faller utenfor, sier han.

Susanne Utgård, hovedtrener for Rullestollandslaget og trener for Elverums seniorlag i rullestolhåndball, håper så mange som mulig melder seg på håndballskolen i sommer.

- Ettersom det ikke finnes et tilbud i rullestolhåndball for barn og ungdom i dag, stilles det ikke krav til håndballerfaring for påmelding til håndballskolen. Det blir 1-2 økter med fysisk aktivitet daglig, og deltakerne vil få en innføring i rullestolhåndball. Øktene vil være tilpasset hver enkelt deltakers forutsetninger, med fokus på aktivitetsglede og mestring. I tillegg vil det gjennomføres felles foredrag for alle deltakere, med blant annet mentale ferdigheter og individuell utvikling som tematikk, sier hun. 

Tilbudet er laget for barn og ungdom med fysiske funksjonsnedsettelser som gjør det utfordrende å delta i det ordinære håndballtilbudet. Deltakerne behøver ikke være avhengige av rullestol i hverdagen for å delta.

Utgård er også tungt involvert når Elverum starter et nytt rullestollag for aldersgruppen 6-14 år.

- Det er planlagt oppstart til høsten med ukentlige treninger. Dette tilbudet er av stor betydning for norsk rullestolhåndball og en viktig arena for å tilby tilrettelagt håndball til enda flere. Vi tror og håper at dette kan gi positive ringvirkninger ved at flere klubber ser viktigheten av tilbudet, og på sikt ønsker å starte opp selv.