Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubler for redning
Katrine Lunde og Håndballjentene møter Frankrike i Bodø Spektrum 22. juli.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kjøp billett til Norge - Frankrike i Bodø

Håndballjentene tar imot det franske landslaget i Bodø Spektrum lørdag 22. juli. Billettene er i salg nå.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjøp billetter til kampen her!

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte Bodø som stedet for sesongoppkjøringen som skal lede fram til VM på hjemmebane i desember. Og få kan vel glemme VM-finalen mellom nettopp Norge og Frankrike i 1999 som ble avgjort etter fire ekstraomganger på Lillehammer, og Norge vant sitt første VM-gull.

Gjennom årene har Norge og Frankrike ofte hatt felles samlinger om sommeren. De norske jentene har vært besøk på Martinique i Karibien (2018), mens i år er det de franske jentene som skal få oppleve nordnorsk natur i Bodø og omegn.

Samlingen foregår i uke 29. fra 17. til 23 juli, og Hergeirsson forklarer valget av sted for samlingen slik: 

- Vi ønsker jo at landslaget skal være HELE NORGES lag, og på denne tiden av året er det jo ekstra fint i Nord. Så vi ønsker å bruke den flotte naturen til alternativ trening og aktivitet. Vi ønsker også å vise fram det vakre Norge for våre gode venner fra Frankrike.

På planen står håndballtrening og samspill i tillegg til at spillerne skal fortsette sin sesongoppkjøring både fysisk og mentalt.

- Så vil vi legge til rette for noen gode opplevelser sammen med våre håndballvenner fra Frankrike med utflukter i den Nordnorske naturen. Det blir også flere sparringsøkter med landskampen på lørdagen som høydepunktet.

Samarbeidet med Frankrike strekker seg helt tilbake til 1990-tallet minnes Hergeirsson.
- Så lenge som jeg kan huske, har vi på landslaget vært opptatt av å samarbeide med de beste i verden. Frankrike er en av verdens største idrettsnasjoner som alltid er med og slåss om medaljer i mesterskap. De har en litt egen spillestil som vi trenger å øve mot i praksis. Samtidig opplever vi forholdet med det franske forbundet og landslaget spesielt, som varmt med gjensidig respekt og nysgjerrighet på hva noen av de beste til enhver tid gjør, utdyper landslagssjefen.

I år er det seks måneder mellom de internasjonale ukene, den forrige var i april og den neste i oktober. Det gjør at ikke alle spillerne fra de store utenlandske klubbene kan delta. Derfor blir samlingen i sommer ekstra viktig, spesielt for de spillerne som håper å spille seg inn på laget.

- Vi kommer ikke til å kunne få med alle profilene, men flere sentrale spillere blir nok å se i Bodø sammen med unge og sultne jenter.

Kjøp billett til Norge - Frankrike 22. juli i Bodø Spektrum.

Les mer om Håndballjentene.