Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elverum 20230301. 
Elverums målvakt Emil Kheri Imsgard  kåret til beste spiller i Champions League kampen i håndball mellom Elverum  og THW Kiel fra Tyskland i Terningen Arena på Elverum
Foto: Geir Olsen / NTB
Foto: Geir Olsen

Elverum klare for sluttspillfinale

Elverum vant det tredje semifinale-oppgjøret mot Nærbø søndag, og er klare for finale i REMA 1000-ligaen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld spilte Elverum og Nærbø den tredje semifinalen i REMA 1000-ligaen. I de to første kampene var det tett og jevnt hele veien, men fordi Elverum vant begge de første oppgjørene, hadde Nærbø kniven på strupen før kveldens oppgjør. Semifinalene spilles som best av fem kamper, og for Nærbø var dagens match med andre ord absolutt siste mulighet for videre avansement.

Elverum startet sterkt på hjemmebane søndag, og gikk raskt opp i ledelse 3-0. Men etter omtrent ti minutter spill var like mange mål likt fordelt på begge lag. Utover i omgangen var det god stemning i Terningen Arena da de sorte og hvite tok en sterk ledelse. Til pause var stillingen 18-12.

Elverum fortsatte å storspille i den andre omgangen, og satte mange mål fra både høyre- og venstrekanten. På et tidspunkt var hjemmelaget foran med åtte.

Men. Ingenting er avgjort før kampen er slutt, som vi vet. Nærbø forstatte å kjempe. Bortelaget gjorde en heltemodig innsats med å komme seg tilbake i kampen. Nærbø-malvakt Joachim Søholm Christensen holdt laget inne i kampen med mange viktige redninger på tampen. Det formelig kokte i hallen da stillingen var 28-26 med tre spilleminutter igjen.

Men så endte likevel også det tredje oppgjøret med Eleverum-seier 30-26. Elverum vinner 3-0 i semifinaler, og skal spille sluttspillfinale for tiende gang på rad. 

Kampfakta
Elverum - Nærbo 30-26 (18-12)
Semifinale 3, REMA 1000-ligaen
Terningen Arena

Utvisninger
Elverum 6x2 minutter, Nærbø 2x2 minutter og ett rødt kort

Toppscorer Elverum
Orri Freyr Thorkelsson med 5 mål

Toppscorer Nærbo
Andreas Horst Haugseng med 5 mål

Alle kampdetaljer finner du her.