Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230430 Frelsesarmeen på kamp.jpg
Bakre rad: Ragnar Enger og Gro-Anita Viflat. Fremste rad f.v.: Marit Helene Olsen og familie. Foto: NHF

- En drøm som går i oppfyllelse!

Gro Anita og Ragnar fikk en opplevelse for livet da de var med Frelsesarmeen på kamp søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 personer fra Frelsesarmeen var gjester da Håndballgutta møtte Finland i sin siste EM-kvalifiseringskamp i Gjøvik Fjellhall. Daglig leder ved Puls – ditt værested, Marit Helene Olsen, gledet seg stort til å ta med gjengen sin på kamp.

- Jeg er en skikkelig «håndballidiot» selv og har vært det hele livet. Nå jobber jeg som daglig leder på et sted med mange frivillige som ikke har hatt mulighet til å dra på landskamp før, og det er noe med fellesskapet og det å oppleve stemninga i hallen. Jeg har sagt at det er obligatorisk å oppleve en landskamp minst én gang i løpet av livet, sier Marit og ler.

Responsen fra de frivillige var utrolig god, forteller hun.

- Helt fantastisk. Jeg fikk flere meldinger før kampen: «Jeg er som en 5-åring, jeg gleder meg så!» Det er fint å ha en felles opplevelse å snakke om i etterkant, og å ha det litt moro. Mange av disse menneskene sliter med psykosomatiske ting, og det å få positive opplevelser i hverdagen er kjempeviktig.

De frivillige jobber på en café eller Fretex-butikk som er tilknyttet Puls-konseptet. Blant dem er Gro Anita Viflat og Ragnar Enger, som begge fikk se Håndballgutta spille live for første gang.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse! Jeg har aldri vært på landskamp før. Jeg har ikke spilt selv, men jeg følger med og synes det er veldig gøy å se på, så dette er stort for meg. Da sjefen skrev at hun hadde fått noen tak i billetter, visste jeg at jeg måtte være med. Jeg har gledet meg masse, forteller Gro-Anita.

- Jeg er ekstremt interessert i idrett, men jeg ser det som oftest på TV-en. Forrige gang jeg var på landskamp – det var en vanvittig opplevelse. Det var VM-finalen på Lillehammer mellom Håndballjentene og Frankrike i 1999. Jeg har sett Håndballgutta utallige ganger på TV, men det er noe annet å se det live. Det er mye mer stemning å være her. Skikkelig moro, la Ragnar til.

20230430 Gro Anita Viflat får drakt signert.jpg

Gro Anita fikk t-skjorten signert av Torbjørn Bergerud etter kampen. Foto: NHF